Englezi se žale na rasizam u Podgorici

Izvor: Mondo, 26.Mar.2019, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Englezi se žale na rasizam u Podgorici

Navodno se sa tribina čulo oponašanje majmunskih uzvika, upućeno Deniju Rouzu.

Ko zna koji put, iz tabora engleske reprezentacije stižu pritužbe na ponašanje protivničkih navijača.

Ovog puta "na tapetu" su Crnogorci, čija selekcija je na svom terenu u Podgorici izgubila 1:5 od izabranika Gereta Sautgejta.

Selektor Engleske izjavio je da su uvrede na rasnoj osnovi upućene levom beku Deniju Rouzu, nakon što je u poslednjim trenucima utakmice kvalifikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za EURO 2020 dobio žuti karton.

"Indipendent" piše da je nedoličnog ponašanja publike bilo i ranije tokom meča, kao i da se vrši interna istraga da li je još neki od tamnoputih igrača, pre svih Rahim Sterling, bio vređan.

"Definitivno sam čuo kako šikaniraju Denija Rouza. Pobrinućemo se da to uđe u zvanični izveštaj delegata. Kratko sam porazgovarao sa Denijem i nisam siguran da li je bilo još takvih slučajeva. Ali, znam šta sam čuo i postavićemo se prema tome onako kako treba. Moramo da pružimo podršku našim igračima", izjavio je Sautgejt.

Podsećamo da je Rouz bio vinovnik velikog incidenta kada su se mlade reprezentacije Srbije i Engleske u oktobru 2012. sastale u Kruševcu, u okviru baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.