Izvor: MozzartSport.com, 29.Apr.2021, 00:06

Englezi ne ispadaju kada prvo pobede u gostima

Siti ima dodatni razlog za optimizam

Da li je to kucnuo čas za Pepa Gvardiolu i Mančester Siti da se najzad nađu u finalu Lige šampiona?

Kad ako ne sad, pobede od 2:1 usred Pariza nad Pari Sen Žermenom? Dugo se činilo da Sveci drže sve ključeve utakmice u svojim rukama, ali kako je samo lopta „kvarljiva“ roba, prevrtljiva. Jedna zbunjena reakcija odbrane francuskog prvaka i sve se okrenulo naglavačke.

Siti ima lepu prednost pred revanš >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na svom terenu, ali ima i još nešto uz sebe – tradiciju. Opta, svetski lider u sportskoj statistici i analitici, odmah posle utakmice objavila je podatak koji može da greje srca navijačima Građana: 47 puta u istoriji evropskih kupova su engleski klubovi dobijali prve utakmice u gostima. I svih 47 puta su posle revanša prolazili dalje! Nikad, nijednom se nije desilo da neki od engleskih predstavnika omane u revanšu i prospe tu zalihu.

47 - In the history of the European Cup/UEFA Champions League, there have been 47 instances before tonight of an English side winning the first leg of a two-legged knockout tie away from home, and on all 47 occasions the English side has progressed. Legwork. #UCL pic.twitter.com/QtWjT41QK8

Kolike su šanse da Siti bude taj prvi nesrećni slučaj? Svakako da Pari Sen Žermen nije bez šansi, moćan je to tim, ali je tim koji najbolje igra u tranziciji, kada hvata protivnika na kontre, na izgubljene lopte, a Mančester neće imati nijedan razlog da igra toliko otvoreno u revanšu.

Meč na Itihadu, posle kojeg će biti poznato ko će u finale Lige šampiona ove sezone, igraće se 4. maja.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.