Englezi dobili, zbogom fer-pleju

Izvor: B92, 17.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Englezi dobili, zbogom fer-pleju



Fudbalska reprezentacija Srbije porazom od Engleske, rezultatom 0:2, završila je takmičenje u grupi B na EP u Holandiji.

Golove za Englesku, koja je tim trijumfom otišla u polufinale, postigli su Lita u 5. i Derbišajr u 78. minutu.

Meč u Najmehenu koji našu selekciju i pored poraza nije koštao ni prvog mesta u grupi, ni plasmana u polufinale, ostaće upamćen po skandaloznom golu Engleske u drugom poluvremenu. Gol Derbišajera kojim je Engleska povela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 2:0, posle brojnih napada fudbalera Srbije, došao je posle povrede Slobodana Rajkovića koji je pre akcije i gola Engleza proveo na travi gotovo ceo minut.

Međutim, iako je naš odbrambeni igrač ležao na travi, na ivici kaznenog prostora, to fudbaleru Engleske nije smetalo da uđe usamljen u kazneni prostor i pogodi desni donji ugao našeg gola, umesto da po nepisanom pravilu izbaci loptu u aut"

Usledila je velika gužva, većina prvotimaca Srbije prosto je pobesnela zbog nesportskog poteza Engleza i potpunog odsustva fer pleja.

Gužva (u kojoj su učestvovali gotovo svi fudbaleri oba tima) završena je žutim kartonima za Milnera i Kačara, ali ostaje nejasno zašto Derbišajer (koji je nakon gola čak i provocirao igrače Srbije iako je učinio neshvatljiv nesportski potez) nije prošao sa žutim ili crvenim kartonom.

Osim nesmotrenosti kod prekida i prvog gola Engleza (Lita ugurao loptu glavom u gol sa metar razdaljine), kombinovani sastav Srbije odigrao je dobru utakmicu i imao nekoliko odličnih prilika da pri rezultatu 0:1 dođe do izjednačenja. Odmah posle drugog gola, novi bek Ankare, Petković pogodio je stativu, a do kraja meča, osim brojnih zvižduka sa tribina (ne samo navijača Srbije) viđena je još jedna velika prilika za Srbiju. Posle kornera sa desne strane Kačar je šutirao sa 6-7 metara, ali je lopta sa gol linije izbijena na 12-13 metara, a Pavlović je šutirao pored gola Karsona. Očajni sudija Knut Kirhner isključio je i igrača Engleske Hadlstona u samom finišu meča, ali ostalo je 0:2.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.