Izvor: MozzartSport.com, 15.Nov.2020, 23:50

Engleska 180 minuta bez gola, Belgija na bod od F4 (VIDEO)

Danci se još nadaju...

Engleska ne ide na završni turnir Lige nacija. Loši rezultati u susretima sa Danskom (remi u gostima i poraz kod kuće) skupo su koštali Albion, koji se posle večerašnjeg poraza u Belgiji (0:2) kolo pre kraja oprostio od mogućnosti da se bori za trofej u ovom takmičenju. Nisu Englezi uopšte bili toliko loši. U prvom delu meča bili su skoro pa ravnopravan rival, u drugom su imali ozbiljne intervale totalne dominacije, međutim u poslednjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << trećini terena nikako im nije išlo, pa su upisali drugi takmičarski meč zaredom bez postignutog pogotka.

Belgija se ovom pobedom osvetila Englezima za poraz na Vembliju i što je još važnije - došla nadomak plasmana među četiri najbolja tima u LN. Četa Roberta Martineza uoči poslednjih 90 minuta ima dva boda više od Danske i odgovara joj i remi u poslednjoj rundi, kada joj u goste dolaze upravo Eriksen i društvo.

Golove za domaćina postigli su Juri Tilemans u 10. i Dris Mertens u 24. minutu. Taj drugi pogodak predstavlja i najlepši trenutak na utakmici. U pitanju je savršen slobodan udarac sa 20 metara, preko živog zida. Pikford se ispružio koliko je dug, ali samo kako bi ulepšao ovu majstoriju napadača Napolija.

Albion se u poslednjih desetak godina nije susretao sa situacijom da posle prvih 45 minuta ima dva gola zaostatka. Bilo je interesantno videti kako će odgovoriti misiji izabranici Gereta Sautgejta. Želja nije bila sporna, čak ni organizacija igre, ali zato realizacija...

I to baš u meču u kom je Hari Kejn proslavljao 50. nastup za nacionalni tim. Kejn je najčešće pretio Tibu Kurtoi, pokušavao je nekoliko puta, što glavom, što udarcima sa distance - nije ga htelo. Najbliži golu napadač Totenhema bio je u smiraj prvog dela kada je lopta posle njegovog pokušaja išla ka praznoj mreži, ali odnekud je iznikao Romelu Lukaku i izbacio sa linije.

Kada se u obzir uzme da je Lukaku i asistirao za prvi gol Tilemansa njegov učinak spada u najvažnije u ovom trijumfu Belgijanaca.

LIGA NACIJA, A DIVIZIJA - 5. KOLO

GRUPA 2

Belgija - Engleska 2:0 (2:0)

/Tilemans 10, Mertens 24/

Danska - Island 2:1 (1:0)

/Eriksen 12pen, 90+2 - Kjartanson 87/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.