Endi Kol se vratio kući

Izvor: Blic, 08.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Endi Kol se vratio kući

Iskusni engleski napadač Endi Kol raskinuo je saradnju sa Sanderlendom i uspeo da ostvari svoj dečački san - da zaigra u rodnom Notingemu za ekipu Foresta.

Bivši as Njukasla i Mančester junajteda (36) potpisao je jednogodišnji ugovor sa bivšim prvakom Evrope i izrazio zadovoljstvo zbog povratka u rodni grad. "Jedan prijatelj me je pitao da li bih igrao za Forest ako uđe u Čempionšip (druga liga). Ja sam mu rekao da ću dati sve od sebe i evo me. Ovo je veliko ispunjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sna. Uvek sam govorio da ću doći da odigram makar jednu sezonu za Notingem. Moj deda je bio veliki navijač i uvek je želeo da zaigram za Notingem. Nadam se da je sada zadovoljan i da odozgo vidi šta se dešava.

Imao sam i bogatijih ponuda, ali kada je Forest u pitanju novac nije prioritet", izjavio je Endi Kol.

Endi Kol rođen je u Notingemu 1971. godine, a posle sjajne sezone 1992/93 (20 golova) u Barnliju otišao je u Njukasl.

Za "svrake" je odigrao 70 mečeva i dao 55 golova za dve sezone, da bi potom usledio odlazak u Mančester junajted.

Sa Mančesterom je 1999.godine osvojio triplu krunu (Premijer liga, Liga šampiona, FA Kup), a za šest sezona u dresu "đavola" postigao je 93. gola. Za reprezentaciju Engleske igrao je od 1995 – 2001. i na 15 mečeva postigao jedan gol.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.