Enanovoj titula u Istbornu

Izvor: B92, 24.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enanovoj titula u Istbornu



Žistin Enan je pokazala da je spremna za Vimbldon. Ona je u finalu turnira u Istbornu koji se igrao za nagradni fond od 600 hiljada dolara pobedila Francuskinju Ameli Morezmo u tri seta 7:5, 6:7 (4:7), 7:6 (7:2). Meč dve najbolje plasirane svetske teniserke je praktično bio revanš finala Vimbldona od pre godinu dana koji je Francuskinja rešila u svoju korist.

"Bio je ovo meč visokog tempa i rekla bih mnogo bolji nego naš prošlogodišnji na Vimbldonu. Ameli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nije umarala zbog igre, već zbog vetra i to me je frustriralo", rekla je Enanova.

Belgijanka je drugu godinu za redom slavila u Istbornu, a finalni duel trajao je 2 časa i 36 minuta. To je Enanovoj peta titula ove sezone u kojoj je na samom početku preživela brakorazvodnu parnicu, a čitave godine bori se sa problemom sa astmom. Ona je takođe imala ponovno porodično okupljanje, koje je bilo izuzetno emotivno.

"Prvi put u životu se osećam srećno. Prošla sam kroz emotivni period, u kome nisam umela da se kontrolišem, ali sam išla napred i kada sam se vratila na teren bila sam spremna. Sada mislim samo o Vimbldonu. Pobeda mi u ovom trenutku ne znači mnogo, želim samo da se održim u vrhu WTA liste i da budem zdrava", kaže Enanova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.