U Novom Sadu 80.000 vakcinisanih i 30.000 revakcinisanih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2021, 11:57

U Novom Sadu 80.000 vakcinisanih i 30.000 revakcinisanih

Tokom predstojećeg vikenda ugostitelji i tržni centri radiće do 14 sati, odluka je Kriznog štaba, a režim u Novom Sadu biće isti kao i u celoj državi, izjavio je večeras za Radio-televiziju Vojvodine gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Vučević je, gostujući u emisiji "Grad i mi", rekao da kafići, restorani i tržni centri za vikend mogu da rade do 14 časova, a da apoteke, benzinske pumpe i prodavnice prehrane mogu da rade po starom režimu, do 21 čas.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />On je otkrio da je na Kriznom štabu bilo više predloga, pa i da se sve zatvori na pet dana, ali da je onda premijerka Ana Brnabić izašla sa izbalansiranim predlogom o skraćenom radnom vremenu za vikend.

"Vidite da je u Evropi sve u potpunom lokadaunu", naglasio je Vučević.

Govoreći o vakcinaciji , Vučević je rekao da ona dobro ide i da smo u Novom Sadu blizu brojke od 80.000 vakcinisanih i 30.000 revakcinisanih, kao i da je u njegov kabinet je pristigao ne mali broj zahteva stranaca koji borave u Srbiji da se vakcinišu.

"Trenutno imamo 2.333 aktivnih slučajeva inficiranih građana u Novom Sadu. U utorak smo imali 224 novinficirana, u sredu 229, a u četvrtak 177, što je pad od gotovo 50 novoinficiranih u jednom danu. Čekamo sada utorak, da vidimo kakvo će biti stanje i da li imamo negativnu refleksiju, u epidemiološkom smislu. Mnogo je bitno da nastavimo proces vakcinacije, da ljudi veruju u svoje lekare, da u vakcinama nema čipova i da nema teorija zavere. Postoji u Srbiji antivakserski lobi, ali sami ljudi, iako nisu antivakseri, često imaju neku zadršku po pitanju vakcinacije", kaže on.

Vučević najavljuje da stiže još 500.000 Sinofarmovih vakcina, i dodaje da nam Fajzer vakcine isporučuje na nedeljnom nivou.

"Velika stvar će biti kada krene pakovanje Sputnjik V vakcine u Torlaku, a onda da i mi proizvodimo tu vakcinu u našoj državu. Ovo sve jako dugo traje, 6. marta će biti godinu dana kako je nulti pacijent hospitalizovan, a 13. marta je uvedeno vanredno stanje. Narod je već umoran i dosadilo mu je. Uz sve to, vakcinacija stvara uticaj da smo više zaštićeni. Moramo da sečekamo dve do tri nedelje posle revakcine, tek tada smo u potpunosti zaštićeni", kaže on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.