Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2020, 15:52

Emerijev početak iz snova

MOZZART vam na pobedu Viljareala nad Elčeom nudi najveću kvotu na svetu - 1,43

Iako je iza sebe imao dve ne preterano slavne epizode – Pari Sen Žermen i ArsenalUnaj Emeri na Keramiku doveden sa jasnom ambicijom da sa Viljarealom napravi iskorak. Očekivanja navijača bila su velika, dočekan je sa oduševljenjem, jer ipak je sa Monćijem prethodno postavio čvrste temelje u Sevilji. I iz nedelje u nedelju španski stručnjak opravdava ukazano >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poverenje u Viljarealu. Može se reći da ih je i prevazišao, pošto se ne pamti da je neki trener imao bolji start u debitantskoj sezoni.

Naime, Viljareal je u četvrtak potvrdio prvo mesto u grupnoj fazi Lige Evrope kolo pre kraja, čime je pretekao Havijera Kaljeha u njegovoj debitantskoj sezoni. Na to treba dodati da posle 11. rundi Emerijev tim zauzima treće mesto u Primeri, što je za poziciju bolji plasman u ovom delu sezone od onog koji su imali Marselino i Eskriba u sezonama 2013/14, odnosno 2016/17.

U kratkim crtama: ima najbolji start u prvenstvu, u grupnoj fazi evropskog takmičenja i svega jedan poraz posle šesnaest mečeva na oba fronta. Poraz koji je došao u trećem kolu Primere protiv Barselone. Od tog trenutka, a odigrala je 13 utakmica na oba fronta, Žuta podmornica je bez poraza, s tendencijom da niz nastavi i u 12. kolu protiv Elčea (18.30).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ako Viljareal zbog 20 osvojenih bodova dobija sa svih strana dobija pohvale, Elče ih za svojih 13 zaslužuje možda čak i iše. Jer ne treba zaboraviti da je tim iz Valensije ove sezone ušao u Primeru, i to preko plej-ofa, te da ima dve utakmice manje (Barselona, Sevilja) od VIljareala. Ekipa Horhea Almirona je kost u grlu španskim timovima ove sezone.

Zbog toga će rotacijama u timu Viljareala doći kraj. Raul Albiol i Pau Tores će ponovo oformiti štoperski tandem, u vezni red se vraća iskusni Manu Trigeros, dok će u špicu napada biti Đerar Moreno. Doduše, samo na papiru, s obzirom da španskog napadača ove sezone ima svuda – na krilu, između linija, ispred gola… Pako Alkaser se vraća u tim posle povrede, ali će meč početi sa klupe, pošto je desno krilo rezervisano za Samuela Čukvuezea.

U Elčeu najveći izostanak predstavlja suspenzija Lukasa Bojea. Defanzivna linija ostaće netaknuta, kao i vezista Markone, Almironova produžena ruka na terenu. Jedno od pitanja koje se postavlja je i da li će Raul Guti, najskuplje pojačanje u istoriji kluba (5.000.000 evra) naći svoje mesto u startnoj postavi.

Elče do Nove godine ima paklen raspored, pet utakmica u prvenstvu, od kojih četiri igra sa učesnicima evropskih takmičenja: Granada, Atletiko i Real, a pre svih Viljareal. Edgar Badija, čuvar Elčeove mreže i jedno od otkrića sezone imaće pune ruke posla u narednih mesec dana.

Elče na prethodnih sedam međusobnih duela nijednom nije slavio. Pet mečeva završeno je nerešenim rezultatom, tri je dobio Viljareal, a ukoliko verujete u novi trijumf Žute podmornice MOZZART vam na istu nudi najveću kvotu na svetu - 1,43.

PRIMERA – 12. KOLO

Petak

Bilbao – Selta 0:2 (0:0)

/Malo 61, Aspas 78/

Subota

Levante - Hetafe 3:0 (2:0)

/Rodžer 5, Gomez 17, De Frutos 57/

Sevilja - Real Madrid 0:1 (0:1)

/Bono 55ag/

Atletiko Madrid - Valjadolid 2:0 (0:0)

/Lemar 56, Ljorente 72/

Kadiz – Barselona 2:1 (1:0)

/Himenez 8, Negredo 63 – Alkala ag 57/

Nedelja

Granada - Ueska (u toku)

16.15: (2,75) Osasuna (3,05) Betis (2,75)

18.30: (1,43) Viljareal (4,40) Elče (7,50)

21.00: (4,10) Alaves (3,40) Sosijedad (1,95)

Ponedeljak

21.00: (2,70) Eibar (3,00) Valensija (2,85)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.