Embid protiv Jokića odigrao kao Jokić – Somborac podbacio tamo gde je najjači

Izvor: B92, 17.Jan.2024, 11:08

Embid protiv Jokića odigrao kao Jokić – Somborac podbacio tamo gde je najjači

Centar Filadelfije Džoel Embid obeležio je meč protiv Denvera i direktnog rivala Nikole Jokića.

Osim što je nadvisio Somborca u broju poena (41/25) Embid je bio daleko bolji u elementu igre u kojem Jokić godinama nema premca u ligi - asistencijama.

Lider File je meč završio sa deset produktivnih dodavanja što mu je drugi najveći broj ove sezone (11 imao protiv Čikaga), dok je Jokić ponovio ovosezonski minimum od tri asistencije.

Srpski centar je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri imao i u povoju sezone protiv Minesote i od tada, pa sve do meča sa Filadelfijom, nije se desilo da je tako malo puta saigrače "spajao" sa košem.

Embid je nadmašio Jokića u još jednom važnom segmetnu košarkaške igre - pogođenim trojkama.

Kamerunac je ubacio tri šuta van linije za tri iz šest pokušaja, najvažniji je svakako bio onaj na pet minuta pre kraja kada je, upravo preko Jokićeve ruke, pogodio za vođstvo 121:113.

Taj trenutak je bio slika i prilika nadmoći jednog i nemoći drugog igrača u duelu koji se čekao od starta sezone. Jokić je u toj akciji domaćih bio predaleko od Embida, ovaj je prepoznao situaciju i kaznio okasnelu reakciju direktnog čuvara.

Sa druge strane, Jokić nije pogodio nijednu trojku, a pokušao je dva puta van linije 7.24 metara.

Embid je daleko više puta izlazio na liniju penala, čak 15 puta, odakle je obezbedio 12 lakih poena, za razliku od Nikole koji je samo četiri puta uzimao slobodna bacanja (tri pogodio). Neujednačeni sudijski kriterijum za MVP kandidate ili ipak samo veća umešnost Kamerunca da izbori prekršaj, tek centar File je daleko lakše punio kolonu "poeni" zahvaljujući i sudijama.

Jedini aspekt igre u kojem je Jokić bio iznad direktnog rivala su skokovi. Čak 19 ih je imao srpski centar, što mu je drugi najbolji skakački učinak ove sezone.

Protiv Hjustona je imao 21 uhvaćenu loptu.

Ovu rundu dobio je Embid, nova je na redu 27. januara u Koloradu - Jokić će imati ogroman motiv da se revanšira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.