Embid igrač meseca – na korak od MVP titule?

Izvor: B92, 11.Apr.2023, 23:04

Embid igrač meseca – na korak od MVP titule?

Džoel Embid, centar Filadelfija Seventisiksersa, proglašen je za igrača meseca na Istoku.

Dakle, NBA liga je pred plej-of poslednji put podelila nagrade za igrača meseca regularnog dela sezone i u martu i aprilu to su bili Džoel Embid i Entoni Dejvis.

Dejvis je bio limitiran na 56 utakmica ove sezone zbog povreda, ali je odigrao 18 od 20 mečeva Lejkersa u pomenutom periodu zabeleživši 26,2 poena, 12,5 skokova i 3,1 asistenciju na 35,5 minuta po meču.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Los Anđeles Lejkersi su imali 13 pobeda i 5 poraza u tom periodu, a Lebron Džejms većinu nije ni igrao.

Što se tiče Džoela Embida, američki stručnjaci smatraju da se ovim priznanjem dodatno približio MVP tituli u sezoni 2022/23, pošto je pre ovoga bio MVP meseca decembra i januara.

U proseku ima 33,3 poena što je najviše u ligi uz 9,4 skoka, 4,3 asistencije i 1,9 blokada na 33,4 minuta u proseku na 18 mečeva u martu i aprilu, a Siksersi su imali 12 pobeda i 6 poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.