Embid, Dante Eguzum, Hrvat, Bogdan i još mnogi: Znate li ko je sve na draftu 2014. bio ispred Jokića?

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2023, 19:01

Embid, Dante Eguzum, Hrvat, Bogdan i još mnogi: Znate li ko je sve na draftu 2014. bio ispred Jokića?

Sve ih je nadmašio.

Srpski košarkaš Nikola Jokić plasirao se sa Denverom u finale NBA lige, a dvostrukom MVP-u ove godine izmaklo je to laskavo priznanje, no i bez njega pokazuje da je trenutno najbolji igrač na planeti.

Svakodnevno uživamo u njegovim čarolijama, potezima i elegancijom sa kojom igra, a da li je iko mogao da predvidi njegov vrtoglavi uspeh u najjačoj ligi sveta?

Iako je važio za veliki talenat sa ogromnom košarkakom inteligencijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mnogi nisu mogli ni da pojme do kojih će visina stići, što pokazuje i draft 2014. godine, na kom je izabran kao 41. pik.

Ovaj 28-godišnji Somborac je u Srbiji nastupao za Megu, da bi se pre devet godina otisnuo "preko bare", gde danas pokazuje sav svoj potencijal.

Naime, pomenute 2014. godine Jokić je izabran tek u drugoj rundi, od strane Denvera, kao 41. pik, a Nagetsi su u prvoj rundi draftovali Daglasa Mekdermota, koji ne ostvaruje ni blizu veliki uspeh kao Srbin.

Prvi pik ovog drafta bio je superstar Endrju Vigins, koji je osvojio titulu šampiona sa Golden Stejtom.

Na drugom mestu bio je Džabari Parker, igrač čija NBA karijera je krenulo silovito, ali je onda usledio pad u formi.

Veroma zanimljivo je to da je treći draftovan trenutni MVP Džoel Embid, koji je bio daleko bolje pozicioniran od Jokića, a uprkos ovosezonskom priznanju, evidentno je da Kamerunac nije na nivou srpskog centra.

Iza njega je sadašnji Nikolin saigrač, Aron Gordon, dok je visoko peto mesto pripalo asu Partizana, Danteu Egzumu, kog je draftovala Juta. Nakon pet godina kao "Džezer", dve sezone proveo je u Klivlendu, da bi se potom otisnuo u Evropu.

Na 12. poziciji bio je Dario Šarić, još jedan igrač dugog i dobrog NBA iskustva, ali i dalje ni blizu Jokićevih dostignuća.

Samo četiri mesta slabiji od Hrvata bio je Jusuf Nurkić, a zanimljivo je da je 27. pik bio još jedan Srbin, Bogdan Bogdanović.

Podsećamo, Jokić je bio 41. pik, a dva mesta slabije rangiran bio je centar Reala, Valter Tavares. Srbin je iza sebe ostavio i Janisovog brata, Tanasisa Adetokumba (51), a zatim i još dvojicu Srba - Vasilije Micić (52) i Nemanja Dangubić (54).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.