Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Nov.2019, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elzan Bibić prvak Balkana u krosu, Srbiji još dve bronze

Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić osvojio je danas zlatnu medalju na Kros prvenstvu Balkana u Beranama, gde je nastupio u uzrastu mlađih seniora.

Među 25 trkača, dvadesetogodišnji Novopazarac slavio je vremenom od 23 minuta i 57 sekundi.

"Trka je od starta krenula kako sam planirao i dogovorio sa trenerom Rifatom Zilkićem. Prvih 1.000 metara bilo je u jednom pravcu, snažan vetar duvao je u prsa i pokušao sam da ostanem u grupi. Usledio je spori ritam >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i zato sam morao da izađem napred. Na taj način došao sam do sjajne prednosti i pobede. Očekuju me pripreme za Prvenstvo Evrope u krosu, na koje odlazim sa velikim ambicijama", rekao je Bibić.

Drugo mesto zauzeo je 58 sekundi sporiji Ukrajinac Vadim Lonski, a treće Dario Ivanovski iz Makedonije sa 24:58 minuta.

Bibić je doneo jedino zlato Srbiji, dok su bronze pripale Oliveri Jevtić kod seniorki i juniorima u ekipnoj konkurenciji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.