El Klasiko pripao Realu

Izvor: MVP.rs, 23.Feb.2015, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

El Klasiko pripao Realu

Madriđani su došli do prvog trofeja u ovoj sezoni.

Repriza prošlogodišnjeg finala Kupa kralja nije donela toliko uzbuđenja kao lani, ali je donela istog osvajača. Real Madrid je odbranio trofej savladavši Barselonu rezultatom 77:70.

Prvo poluvreme bilo je prilično izjednačeno. Barselona je nešto bolje otvorila utakmicu, ali je na odmor otišla sa poenom prednosti. Treća četvrtina donela je sjajnu igru Reala. Kao i u prethodnim utakmicama, tim Pabla Lasa je >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << odigrao odlično u ovom periodu igre i dobio ga rezultatom 23:15. Sve vreme u poslednjoj deonici Barsla je disala za vratom Realu, ali je 10 sekundi pre kraja Serhio Rodrigez probio i poentirao za 75:71 čime je stavio tačku na ovu utakmicu.

Najzaslužniji za trijumf svoga tima bio je, ponovo najefikasniji, Rudi Fernandez sa 16 poena, pet asistencija i četiri skoka. On je izabran i za najkorisnije igrača završnog turnira. Po 10 poena postigli su Gustavo Ajon (7sk), Andres Noćioni (4bl) i Serhio Rodrigez. Sa druge strane monstruoznu partiju pružio je bivši centar Reala Ante Tomić. On je zabeležio 25 poena, uz 11 skokova i tri blokade i imao indeks korisnosti 40! Pratili su ga Džastin Dolmen i Tomaš Satoranski sa po 11 poena.

(foto: ACB Photo)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.