El Klasiko odložen za dva meseca

Izvor: B92, 18.Okt.2019, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"El Klasiko" odložen za dva meseca

Najveći evropski derbi, duel između Barselone i Real Madrida neće se igrati kako je prvibotno planirano 28. oktobra.

Španska LaLiga je odlučila da odloži prvi "El Klasiko" u sezoni zbog društvenih nemira u Kataloniji izazvanih hapšenjem lokalnih političara.

LaLiga je pokušala da promeni domaćinstvo derbija i da se prvi susret igra u Madridu, ali su to odbili i Barselona i Real.

Stoga je Takmičarska komisija LaLige odložila "El Klasiko" koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se igrati tek za oko dva meseca.

U "igri" su dva datuma – 7. i 18 decembar. Prvi predlaže LaLiga, dok se za drugi zalažu klubovi i FS Španije.

Za vikend kada bi LaLiga da se igra derbi, Real po rasporedu dočekuje Espanjol, dok Barselona čeka Maljorku. Stoga bi ti mečevi bili odigrani tri dana ranije, 4. decembra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odložen El Klasiko zbog demonstracija u Kataloniji

Izvor: RTS, 18.Okt.2019

. Prvi El Klasiko u sezoni, derbi između Barselone i Real Madrida, odložen je i neće se igrati 26. oktobra na Nou Kampu, potvrdio je Fudbalski savez Španije.

Nastavak na RTS...

FS Španije odložio duel Barselone i Reala za decembar

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2019

Fudbalski savez Španije odložio je danas derbi utakmicu Primere između Barselone i Real Madrida, kako bi se izbeglo poklapanje sa mitingom pristalica za nezavisnost Katalonije...Čuveni klasiko trebalo je da se odigra 26. oktobra u Barseloni, a oba kluba pristala su da meč bude pomeren na 18. decembar...Španska...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.