Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2021, 03:13

Ekvador: LDU Kito u finalu Superkupa (VIDEO)

Junak u odsustvu Kristijana Borhe bio je mladi Bili Arse...

LDU Kito biće u prilici da se bori za trofej Superkupa Ekvadora. Jedan od najvećih klubova ove zemlje (11 titula šampiona) savladao je Delfin u polufinalu tog takmičenja rezultatom 4:2. Mada su igrali bez prvog napadača Kristijana Borhe, nekadašnjeg centarfora Crvene zvezde (zbog povrede), Albosi su odigrali zaista odličnu utakmicu, bili izuzetno efikasni i zasluženo slavili.

Uloga junaka meča >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ide u ruke izvanrednog 22-godišnjaka Bilija Arsea koji je postigao prva dva gola, a onda namestio treći u 72. minutu.

Izgledalo je u tim trenucima da se Delfin predao, da nema nikakve šanse da dobijemo uzbudljivu završnicu, ali upravo se to dogodilo. Malo opuštanje LDU-a i dva brza gola šampiona šampiona Ekvadora iz 2019. kreirala su dramu. Krenuli su momci trenera Veleza na sve ili ništa u sudijskoj nadoknadi, da bi LDU četvrtim pogotkom (a drugim Luisa Amarilje) rešio sve dileme oko putnika u finale.

Tim iz Kita i dalje je bez trenera otkako je Pablo Rapeta otišao pre sedam dana. Ovaj trijumf i eventualni trofej Superkupa mogli bi da znače i ostanak privremenog rešenja na klupi, Argentinca Gabrijela di Noje.

Podsetimo, novi format Superkupa Ekvadora rezultirao je dužim turnirom. Umesto klasičnog sistema u kojem snage odmeravaju prvak i osvajač Kupa, ovaj put je učešće u takmičenju uzelo šest timova: Barselona, 9. Oktobar, LDU Kito, Independijente del Valje, Emelek i Delfin. U borbi za polufinale, gde su protivnike čekali aktuelni šampion iz Gvajakila i vicešampion iz Kita, 9. Oktobar je eliminisao Emelek sa 2:0, dok je Delfin porazio Independijente sa 5:3.

EKVADOR, SUPERKUP - POLUFINALE

Utorak

LDU Kito - Delfin 4:2 (1:0)

/Arse 2, 64, Amarilja 72, 90+4 - Burbano 82, Piris 90/

Sreda

03.00: Barselona - 9. Oktobar

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.