Ekonomac po drugi put uzastopno osvojio Kup Srbije

Izvor: KGsport.info, 24.Apr.2014, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomac po drugi put uzastopno osvojio Kup Srbije


Fudbaleri Ekonomca odbranili su titulu u Kupu Srbije, nakon što su sinoć savladali niški Kopernikus u dvorani „Breza“ u Gornjem Milanovcu sa 5:4 (3:1). Iako to konačan rezultat ne pokazuje, fudbaleri Ekonomca su apsolutno dominirali na terenu i sasvim zasluženo došli do prvog trofeja u ovoj sezoni.
U zaista izuzetnoj hali „Breza“, jednoj od najlepših za igranje futsala u Srbiji, viđen je dosta sadržajan meč. Od samog starta utakmice Ekonomac je kao i obično držao posed lopte i pokušavao da „načne“ mrežu Nišlija. I u 5. minutu to je pošlo za nogom Kociću, koji dovodi svoj tim u vođstvo. Nišlije su potom imale odličnu priliku da izjednače, kada je Nikola Stanković izašao sam pred Aksentijevića, ali je golman Kragujevčana pokazao da ima izuzetne reflekse i spasao svoju mrežu.
Već u sledećoj akciji na suprotnoj strani terena, Nišlije bivaju kažnjene. Surudžić je sjajno asistirao Rajčeviću, koji duplira prednost Kragujevčana u 13. minutu. U istom minutu igrači Kopernikusa uspevaju da smanje rezultat, nakon greške fudbalera Ekonomca, kada je Nikola Stanković na pas Đorđevića zatresao mrežu Kragujevčana. Ipak, do kraja poluvremena De Souza je uspeo da preciznim udarcem po zemlji savlada Antonića, pa se na odmor otišlo sa prednošću „Studenata“ od 3:1.
U drugom poluvremenu Kragujevčani su nastavili sa atacima ka golu Antonića. To se isplatilo, budući da su golovima Rakića i Vesića na sedam minuta pre kraja utakmice došli do, kako se tada činilo, nedostižne prednosti od 5:1. Međutim, Nišlije su u poslednja dva minuta meča uspele da postignu čak tri gola, ali nije bilo dovoljno vremena da ozbiljnije ugroze vođstvo „Studenata“.
Na kraju su se radovali fudbaleri Ekonomca, koji su po drugi put u klupskoj istoriji osvojili trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije.
„Odigrali smo jednu dosta laganu utakmicu, bez mnogo napora, bez mnogo trčanja, bez neke posebne želje. Imali smo dobar rezultat do pred sam kraj. Pokušali smo da uvežbamo igru bez golmana, da usavršimo taj segment, ali se tu nismo baš proslavili. Ipak, to je sve nebitno, kada se uzme u obzir da smo u potpunosti kontrolisali utakmicu i došli do željenog trofeja.“ – istakao je Ivan Božović, trener Ekonomca.
Mladen Kocić, jedan od najboljih aktera finala, očekivao je mnogo jači otpor Nišlija u ovom meču.
Najbitnije je da smo potvrdili ovu titulu u kupu osvojenu prošle godine. Iako je na kraju ispalo rezultatski tesno, to nije bilo tako na terenu. Ja sam očekivao već otpor Kopernikusa, budući da dobro poznajem tu ekipu. Očekivao sam da igraju čvršće i agresivnije, ali to se nije dogodilo. Imali smo 5:1 na par minuta pre kraja i hteli da mirno privedemo utakmicu kraju. Probali smo sa golmanom-igračem da postignemo još ubedljiviju pobedu, ali se sve okrenulo na drugu stranu. Dali su tri gola, ali nije bilo vremena da urade nešto više na deset sekundi do kraja.“ – rekao je Kocić.
Sada se „Studenti“ okreću ka odbrani drugog trofeja u domaćem prvenstvu. Najpre će morati da sačekaju ishod meča između Bečeja i Smedereva, kako bi dobili protivnika u polufinalu plej-ofa, koje bi trebalo da se odigra početkom maja.

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.