Ekonomac osvojio prvu duplu krunu u istoriji!

Izvor: KGsport.info, 01.Jun.2013, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomac osvojio prvu duplu krunu u istoriji!


Fudbaleri Ekonomca osvojili su četvrtu uzastopnu, a ukupno petu titulu u klupskoj istoriji, pobedom u revanš meču finala plej-ofa prvenstva Srbije u futsalu protiv Marbo Intermeca sa 6:2 (2:1). Na taj način je Ekonomac osvojio prvu duplu krunu u istoriji kluba i zvanično postao najtrofejniji klub malog fudbala u Srbiji.
Iako oslabljeni neigranjem suspendovanog Surudžića i umorni od neprijatnih događaja u prethodnih par dana, igrači Ekonomca su smogli snage i >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << uspeli da privedu kraju još jednu uspešnu sezonu.
Prvu šansu na meču imali su gosti preko Živanovića, ali je golman Ekonomca Aksentijević efektnom paradom zaustavio njegov udarac. Par trenutaka kasnije isti akteri na sceni, ali opet golman Ekonomca izlazi kao pobednik.
„Studenti“ do vođstva stižu u 5. minutu igre. Grcić je sjajno prošao po levoj strani, šutirao, golman Antonić odbio loptu, posle čega je usledila gužva pred golom „kafedžija“, u kojoj se najbolje snašao Slobodan Rajčević i doveo svoj tim u vođstvo.
Posle vodećeg gola svoje ekipe, trener Ekonomca Božović je pokušavao čestim izmenima da održi ritam igre svog tima.
U 8. minutu velika šansa za Milosavca, ali njegov udarac završava pored gola.
U 11. minutu Ekonomac duplira vođstvo, nakon uigrane akcije posle prekida, koju efektnim udarcem završava Mladen Kocić. Na taj način je popularni „Cipi“ ispunio obećanje dato na jučerašnjoj konfereniciji za medije, da će bar jednom savladati golmana Marba Antonića.
Radost domaćih simpatizera nije trajala dugo, obzirom da je samo minut posle Kocićevog gola, Đorđević iskoristio smušenost u odbrani Kragujevčana i smanjio prednost „studenata“ na 2:1.
U finišu prvog dela igre beležimo jedno riskantno istrčavanje golmana domaćih Aksentijevića, koje gostujući igrači nisu uspeli da kazne, kao i dve jako dobre prilike za Đorđevića i Milosavca, koji nisu imali koncentraciju u završnici akcija svog tima.
Minut pre kraja prvog poluvremena odličan prodor Matijevića, ali njegov udarac je zaustavio Aksentijević, a potom i dosta sreće za domaćina, nakon što je Živanović pogodio stativu.
Furiozan početak drugog poluvremena igrača Ekonomca.
Janjić je efektno petom proigrao Kocića, koji nije bio precizan u završnici akcije. Domaća ekipa je presingom na polovini „kafedžija“ naterale goste na par grešaka i iz kontri i polukontri nekoliko puta opasno zapretila.
Dobru igru na startu drugog poluvremena, „studenti“ su krunisali u 23. minutu, kada je Janjić posle duplog pasa sa Cvetanovićem rutinski zatresao mrežu Antonića.
Već u 25. minutu bilo je 4:1 za domaće, nakon što je posle katastrofalne greške Pršića, Jakov Grcić uvećao prednost svoje ekipe.
Potom preti Vesić, ali golman Sakić, koji je zamenio Antonića na golu Marba, uspeva da interveniše krajnjim naporom, a onda i Rakić pogađa stativu, posle jedne kontre.
Igrao se 30. minut kada se Rajčević upisao po drugi put u listu strelaca, nakon uspešne kombinacije sa Cvetanovićem i Vesićem.
U 33. minutu pokušava i kapiten Ekonomca Vidan Bojović efektnim udarcem da iznenadi Sakića, ali njegov šut završava preko gola.
Gosti u finišu kreću na sve ili ništa. Trener Majes uvodi golmana-igrača i to mu se isplatilo u 34. minutu, kada Matijević smanjuje na 5:2.
Ipak, tačku na ovaj meč stavlja sjajni Mladen Kocić, svojim drugim pogotkom na meču u 37. minutu i postavlja konačnih Ekonomac-Marbo 6:2.
Po završetku meča usledilo je veliko slavlje na parketu hale „Jezero“ i dodela priznanja, čime je završena još jedna uzbudljiva sezona u srpskom futsalu.
Uz čestitke ekipi Ekonomca na duploj kruni, želimo im da u novoj sezoni odu i korak dalje kada je u pitanju takmičenje u UEFA Futsal Kupu.
Ekonomac – Marbo Intermeco 6:2 (2:1)
KRAGUJEVAC
Dvorana: „Jezero“.
Gledalaca: 1.500.
Sudije: Aleksandar Jakšić (Gornji Milanovac) i Božović (Kula).
Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 8 (4-4), Marbo Intermeco 8 (5-3).
Strelci: 1:0 Rajčević u 5, 2:0 Kocić u 11, 2:1 Đorđević u 12, 3:1 Janjić u 23, 4:1 Grcić u 25, 5:1 Rajčević u 30, 5:2 Matijević u 34 i 6:2 Kocić u 37.minutu.
EKONOMAC: AKSENTIJEVIĆ, CVETANOVIĆ, KOCIĆ, RAJČEVIĆ, JANJIĆ, Grcić, Bojović, Vesić, Simić, Rakić, Radin, Momčilović. Trener: Ivan Božović.
MARBO INTERMECO: ANTONIĆ, PAVIĆEVIĆ, PRŠIĆ, ŽIVANOVIĆ, MILOSAVAC, Bogdanović, Čizmar, Matijević, Petrović, Nikolić, Đorđević, Sakić. Trener: Dejan Majes.

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.