Eklston najavio mogući povratak VN Brazila u Rio

Izvor: Blic, 25.Mar.2013, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eklston najavio mogući povratak VN Brazila u Rio

Vlasnik Formule 1 Berni Eklston najavio je mogućnost da se Velika nagrada Brazila od 2016. ponovo održava u Rio de Žaneiru, umesto u Sao Paulu.

"Gradonačelnik Rija mi je rekao da je zainteresovan za organizaciju trke. Nisam zadovoljan Sao Paolom, ne zbog staze - koja je fantastična, nego zbog ukupne infrastrukture koja zahteva kompletno 'peglanje", rekao je Eklston.

Vlasnik Formule 1 je naglasio da bi Rio mogao da organizuje prvu VN Brazila već 2016.

"To >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je godina kada grad organizuje Olimpijske igre i mislim da bi to bila idealna godina za organizaciju trke", rekao je Eklston.

Trka Formule 1 poslednji put je održana u Riju 1989. godine, a staza Interlagos u Sao Paulu je preuzela ulogu domaćina 1990.

Povezane vesti: Događa se i to: "Ledeni" Kimi zalutao na stazi u Brazilu /video/ Šumaher: Nadam se dobroj oproštajnoj trci

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Eklston najavio mogući povratak VN Brazila u Rio

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2013

RIO DE ŽANEIRO - Vlasnik Formule 1 Berni Eklston najavio je danas mogućnost da se Velika nagrada Brazila od 2016. ponovo održava u Rio de Žaneiru, umjesto u Sao Paulu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.