Eklston krajem aprila pred sudom zbog mita

Izvor: Beta, 16.Jan.2014, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eklston krajem aprila pred sudom zbog mita

BERLIN, 16. januara 2014. (Beta-AP) - Sudjenje prvom čoveku Formule jedan Berniju Eklstonu zbog optužbe da je davao mito, počeće krajem aprila u Minhenu, saopštio je u četvrtak minhenski sud.

Sud je odlučio da pokrene sudjenje protiv 83-godišnjeg Eklstona zbog optužbi da je nemačkom bankaru Gerhardu Gribkovskom dao mito od 45 miliona dolara, u vezi sa prodajom deonica Formule jedan.

Eklston je priznao da je dao novac i da ga niko na to nije prisilio, kao i da misli >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da nije uradio ništa nelegalno.

U saopštenju suda navodi se da tačan datum početka sudjenja još nije odredjen, ali da se očekuje da će početi krajem aprila. Prema nemačkom zakonu, kazne za mito su u rasponu od tri meseca do 10 godina zatvora.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.