Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2021, 16:07

Eibar se budi u poslednji čas, Resio s penala vratio nadu, Dmitrović "skinuo" šut s pola terena (VIDEO)

Kakva pobeda u predgrađu Madrida, druga vezana za tim iz Baskije

Čeka li nas u završnici prvenstva prava ludnica u trci za opstanak, baš kao što gledamo pravu agoniju za titulu prvaka Španije?!

Eibar se budi u minut do dvanaest i hvata poslednji voz za opstanak u Primeri, iako je pre samo nekoliko sedmica izgledalo da će mali klub iz Baskije ipak da se preseli u Segundu posle sedam godina u eliti. Tim za koji brani srpski reprezentativni golman Marko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Dmitrović savladao je Hetafe u predgrađu Madrida minimalnim rezultatom (1:0) i to posle prave drame u finišu.

Naime, gosti su uspeli da izvuku penal u 87. minutu susreta gde sudija Rohas nije imao ni trunku dileme da li da pokaže na belu tačku pošto je igranje rukom bilo više nego očigledno. Ofanziva Eibara isplatila se ne samo zbog poklona u vidu penala, već i zato što je Resio isti rešio hladnokrvno, zbog čega su gosti stigli do zlata vredna tri boda u borbi za opstanak!

Eibar je sada vezao dve pobede i ima samo dva boda manje od Valjadolida koji se trenutno nalazi na poslednjoj sigurnoj poziciji u Primeri. Doduše, ispred Eibara su Ueska i Elče sa po bodom više, ali je Eibar u poslednje dve utakmice znatno podigao formu i došao u situaciju da sanja opstanak! Hetafe je ovim porazom sebi ugrozio poziciju u prvenstvu jer na tri kola pre kraja ima samo četiri boda više od Ueske i Elčea koji grcaju u crvenoj zoni, s tim da je iza madridskog kluba još Alaves sa 32 boda...

Naš Marko Dmitrović bio je akter jednog od dva najzanimljivija detalja na susretu pošto je sredinom drugog poluvremena odbranio lukav udarac Davida Timora sa tačno pola terena! Šut je bio gotovo savršen i srpskog golmana je naterao da se ozbiljno pomuči kako lopta ne bi završila u mreži. Bio bi to jedan od svakako najlepših golova sezone da je lopta prošla liniju...

PRIMERA – 35. KOLO

Petak

Real Sosijedad - Elče 2:0 (0:0)

/Elustondo 72, Ojarzabal 90+2/

Subota

Alaves - Levante 2:2 (1:2)

/Pons 30, Hoselu 88 - Morales 36,42/

Barselona - Atletiko Madrid 0:0

Kadiz - Ueska 2:1 (2:1)

/Mauro 43, Lozano 45+3 - Rafa Mir 45+1/

Bilbao - Osasuna 2:2 (1:1)

/Morsiljo 1, Sanset 62 - Brašanac 12, Budimir 89/

Nedelja

Hetafe - Eibar 0:1 (0:0)

/Resio 89 penal/

16.15: (2,20) Valensija (3,30) Valjadolid (3,50)

18.30: (1,78) Viljareal (3,60) Selta (4.70)

21.00: (1,95) Real Madrid (3,50) Sevilja (3,90)

Ponedeljak

21.00: (1,83) Betis (3,50) Granada (4,50)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.