Egzodus - Premijerligaši otpustili prekobrojne, bez kluba i nekoliko sjajnih igrača

Izvor: Sportske.net, 08.Jun.2018, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egzodus - Premijerligaši otpustili prekobrojne, bez kluba i nekoliko sjajnih igrača

Danas su klubovi iz Premijer lige i zvanično otpustili igrače kojima je istekao ugovor sa klubom.

Sezonu za nama u Engleskoj je obeležio Mančester siti, koji je u dominantnom maniru došao do trofeja, oborivši pritom i sijaset rekorda.

Elitni rang su napustili Vest Bromvič, Stouk i Svonsi, a na njihova mesta stižu Vulverhempton, Kardif i Fulam.

Ekipe su već počele sa pripremanjem za narednu sezonu, a jedna od prvih stvari koje su uradili je razilaženje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sa igračima kojima je istekao ugovor, a nisu svojim partijama i zalaganjem zaslužili novu saradnju.

Lista igrača je velika, uglavnom su slobodni igrači postali omladinici koji nisu uspeli da se izbore za profesionalni ugovor u svojim klubovima, ali su bez kluba ostali i brojni internacionalci, kao i igrači sa velikom iskustvom u Premijer ligi.

Najzvučnije ime koje ostaje bez kluba u Premijer ligi je svakako vezista Liverpula Emre Džan, koji bi u narednim danima trebalo da potpiše saradnju sa Juventusom.

"Enfild" napušta i Džon Flanagan, Kristal Palas je otpustio nekoliko igrača koji su u prethodnim godinama imali veliku ulogu u klubu, Arsenal je napustio Santi Kazorla, koji se već dogovorio sa Viljarealom, kao i Per Mertesaker, koji će u penziju, a Siti je napustio Jaja Ture.

Čelsi je otpustio hrvatskog čuvara mreže Mateja Delača, Lester je napustio Robert Hut, Junajted Kerik, koji se povlači, Njukasl je otpustio čak 23 igrača, Sautempton se rastao sa Rumunom Gardošem i Francuzom Pijeom, a u nastavku pogledajte koja su to zvučnija imena ostala bez ugovora u Premijer ligi, a čitave spiskove igrača koji su otpušteni od strane svojih klubova pogledajte OVDE.

Arsenal

Santi Kazorla (Viljareal)

Per Mertesaker (penzija)



Brajton

Liam Rosenior

Stiven Sidvel



Barlni

Skot Arfild (Rendžers)

Čelsi

Matej Delač

Kristal Palas

Johan Kabaj

Dijego Kavalijeri

Dejmijen Dijelni

Čung Jong Li

Bakari Sako

Džoel Vard


Everton

Đoel Robles

Hose Bakster



Lester

Robert Hut

Liverpul

Emre Džan (Juventus)

Džonatan Flanagan


Mančester Siti

Jaja Ture

Mančester junajted

Majkl Kerik (penzija)

Njukasl junajted

Hesus Gamez

Masadio Haidara


Sautempton

Florin Gardoš

Žeremi Pije


Stouk

Stiven Ajrlend

Glen Džonson


Svonsi

Lion Briton (penzija)

Sung Jueng Ki

Anhel Ranhel


Vest Bromvič

Geret Mekoli

Boaz Majhil

Džejms Morison

Klaudio Jakob


Vest Hem

Džejms Kolins

Patris Evra

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.