Egipćani pobedili Obalu Slonovače

Izvor: B92, 28.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipćani pobedili Obalu Slonovače



Domaćin Kupa afričkih nacija, fudbalska reprezentacija Egipta, plasirala se u četvrtfinale, pobedom nad Obalom Slonovače rezultatom 3:1, u derbiju trećeg kola grupe A.

U drugom meču Libija i Maroko odigrali su 0:0, pa bi Egipat i u slučaju poraza išao dalje, ali su trijumfom u poslednjem kolu "Faraoni" izborili prvo mesto.

Ključni čovek pobede bio je Imad Motaeb, čiji su golovi u 8. i 70. minutu bili previše za odbranu "Slonova". Aruna Kone je privremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjednačio u 43. minutu, a novu prednost Egiptu vratio je Mohamed Abutrika u 63. minutu.

Motaeb se sa dva gola (sa ukupno tri metra) iskupio za težak promašaj u finišu duela sa Marokom, posle kojeg su ga oštro napali egipatski mediji. Stav Ivoaraca prema meču jasno pokazuje podatak da su Didije Drogba i Kolo Ture propustili meč, da bi se odmorili za drugu fazu.

Meč na Nacionalnom stadionu odlično je počeo za Egipćane - u petom minutu El Saka je bio prekratak, ali je samo tri minuta kasnije centrirao za Abdelvahaba, da bi loptu sa metra ubacio Motaeb.

Problemi za domaćina počinju u 23. minutu, kada je povredu doživeo Mido. Umesto njega, ušao je legendarni Hosam Hasan. U finišu prvog dela Kone je posle dve propuštene prilike konačno pogodio, uz pomoć odbitka.

Obala Slonovače bila je bolja na početku drugog dela, ali je do gola stigao Egipat. Posle lepe akcije Hasan je asistirao, a Abutrika iz voleja pogodio mrežu "Slonova". Hasan je asistirao i za treći gol - Motaeb pogađa prečku, na odbitak natrčava Hasan, ali glavom šalje loptu ka desnoj stativi, a na pravom mestu ponovo je Motaeb za veliku radost brojne publike.

U drugom meču, koji je igran u isto vreme Marokanci nisu ispunili svoj deo posla. Iako su tokom celog meča dominirali "Lavovi Atlasa" nisu uspeli da pogode mrežu, a najbliže je stigao Ali Busabun, koji je u finišu pogodio stativu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.