Egipat ispao sa KAN posle penal serije

Izvor: B92, 29.Jan.2024, 01:20

Egipat ispao sa KAN posle penal serije

Fudbalska reprezentacija DR Konga plasirala se u četvrtfinale Afričkog kupa nacija posle pobede nad Egiptom nakon 120 minuta fudbala i boljeg izvođenja penala.

U regularnom delu meča bilo je 1:1 golovima Elie i Mostafe Mohameda, koji je u 47. iz penala doneo poravnanje "Faraonima".

U preostalom delu meča nije bilo golova pa je odluka o putniku u četvrtfinala "pala" u penal seriji.

Fudbaleri DR Konga bili su precizniji - slavili su rezultatom 8:7. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kod Egipćana sa bele tačke nisu bili precizni Mostafa Mohamed (strelac iz penala u regularnom delu utakmice) u drugoj i Gabasaki u devetoj seriji, dok je kod DR Konga samo Masuaku promašio.

Gol za trijumf Kongoanciam je doneo Mpasi-Nzau.

DR Kongo je tako izborio četvrtfinalni duel sa selekcijom Gvineje koja je savladala Ekvatorijalnu Gvineju 1:0.

Kao što je poznato, Egipat je bio slabljen neigranjem Mohameda Salaha koji se posle povrede u meču sa Ganom vratio u Liverpul da sanira bolno mesto, odakle je i poručio da će se vratiti da pomogne reprezentaciji - ako ekipa prođe dalje.

Sve je jasno - sada može na miru da se posveti oporavku.

"Faraoni" su ispali, a Salah tako ostao bez još jedne prilike da podigne trofej koji mu nedostaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KAN

Izvor: Piplmetar.rs, 29.Jan.2024

Fudbaleri Angole su prvi četvrtfinalisti Afričkog kupa nacija, koji se igra u Obali Slonovače.. Oni su u meču osmine finala savladali Namibiju sa 3:0 u Buakeu i nastavili da pružaju sjajne partije na turniru. Podsetimo, Angolci su iznenađujuće bili prvi u grupi D, ispred Burkine Faso, Mauritanije...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.