Izvor: Blic, 01.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egaleo otvara kapije Rima

Egaleo otvara kapije Rima

Premijeru u grupi E Lige Kupa UEFA fudbaleri Partizana imaće u četvrtak (19 časova), kada u Humsku stiže Egaleo. Grčka ekipa je u prvom kolu poražena na domaćem terenu od Midlsbroa (0:1), ali i ove sezone beleži solidne rezultate u grčkom šampionatu, a uoči jučerašnjeg meča sa Ksantijem držao je šesto mesto na tabeli, doduše sa dva remija u poslednja dva kola (Panatinaikos 0:0, Kalamarija 0:0).

Igru Egalea protiv Panatinaikosa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posmatrao je Zvonko Varga, pomoćni trener Partizana, a zatim je u kvalitet Grka hteo da se uveri i direktor Nenad Bjeković, koji je bio na meču sa Midlsbroom. Utisak je da protivnik crno-belih igra veoma čvrsto, prima malo golova, ali ih malo i daje, iako ton ekipi daje napadač Anastasios Agritis.

Saša Ilić, kapiten crno-belih:

- Prva utakmica u bilo kom takmičenju uvek je najvažnija, ne samo zbog bodova već zbog samopouzdanja za naredne mečeve. Ako savladamo ekipu Egalea u četvrtak, imamo realne šanse da osvojimo jedno od prva tri mesta u grupi. Ulog u tom meču je veliki, ali verujem da ćemo na našem stadionu uz pomoć navijača odigrati najbolje što možemo. Nadam se da na startu takmičenja imamo snage da zabeležimo pobedu - kaže kapiten Ilić.

Simon Vukčević, koji je obeležio utakmicu sa Vojvodinom, smatra da bi eventualna pobeda nad Egaleom bila prvi korak ka narednoj rundi takmičenja.

- Bitno je da smo pobedili u poslednjoj utakmici pred duel sa Egaleom, i to nam je dalo dodatno samopouzdanje. Meč sa Grcima nam je najbitniji u grupi. Mnogo stvari zavisi od toga kako ćemo krenuti u Ligi Kupa UEFA, ali i ako ne pobedimo, ne mora da znači da se nećemo kvalifikovati za narednu rundu.

Partizan narednu utakmicu igra sa Laciom u Rimu (25. novembar). Ž. B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.