Efes pobedio Klimamio,sjajni Bodiroga

Izvor: B92, 06.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Efes pobedio Klimamio,sjajni Bodiroga



Košarkaši Efesa pobedili su Klimamio u Istanbulu u derbiju 9.kola grupe A sa 79:73 i tako preuzeli lidersku poziciju u toj grupi.

Najefikasniji u domaćem timu bio je sjajni Amerikanac Solomon koji je ubacio 26 poena, a jednu od najboljih partija u poslednje vreme za "pivare" je odigrao Goran Nikolić koji je zabeležio 14 koševa. Za turski tim nije igrao Dušan Kecman.

U ekipi Klimamia najefikasniji je bio Vujanić sa 18 poena, ali uz slab procenat šuta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ( po 6-2 za 3 poena i sa linije slobodnih bacanja), dok je Bazile imao za dva koša slabiji učinak.

U drugoj utakmici grupe, Olimpijakos je ponovo bio bolji od Cibone posle produžetka 89:83 (u regularnom toku bilo je 75:75) a dvoboj "dva na dva" dobili su Amerikanci Peri ( 36 poena) i Mejson (20 koševa) protiv tandema Žižić i Popović ( 28+25).

Ivan Zoroski je za 36 minuta uz 8 koševa imao i 7 skokova.

U četvrtak uveče su odigrani i svi mečevi u grupi B.Maksimalan učinak domaćih timova pokvario je Makabi pobedom u Sijeni 90:86 nad Montepaskijem.

Goste je prema očekivanju predvodio fenomenalni Parker (MVP takmičenja) sa 28 poena, dok ni veoma izbalansiran napad domaćih (Tornton 14,Majers 14, Stefanov 14...) nije mogao da donese pobedu protiv uz CSKA po svemu sudeći sigurnog učesnika F4.

Barsa je lako preslišala Olimpiju u Blaugrani sa 79:69 uz fenomenalnu partiju Bodiroge - 29 poena. U timu iz Ljubljane bolji do ostalih Boisa sa 15 i Bocevski sa 14 poena.

Skavolini je bio bolji od Asvela, dok je sve bolji Žalgiris posle pobede u Tel Avivu, nastavio sa pobedama i u svojoj dvorani protiv AEK-a. Ponovo je dominirao Tanoka Berd sa dabl-dabl statistikom: 25 koševa i 18 skokova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.