Efes iz ponora do pobede

Izvor: MVP.rs, 09.Jan.2015, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Efes iz ponora do pobede

Kompletirano je drugo kolo TOP 16 faze.

U prvoj utakmici dana Fenerbahče je rutinski savladao Nižnji Novgorod rezultatom 78:60. Rusi su bili u meču tokom prvog poluvremena, ali je ona usledila odlična igra košarkaša Željka Obradovića i meč je lako priveden kraju. Najistaknutiji u pobedničkoj ekipi, u koji je ovga puta minutaža ravnomernije raspoređena, bio je Endru Gaudlak sa 23 poena, a pratio ga je Bogdan Bogdanović sa 17 poena i pet skokova. >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Nemanja Bjelica je meč završio sa sedam poena i 11 skokova. Na drugoj strani, najbolji je bio Tarens Kinzi sa 16 poena, dok je Semen Antonov zabeležio 11.

Košarkaši Žalgirisa uspeli su da na domaćem terenu savladaju berlinsku Albu rezultatom 75:62 i tako stignu do prve pobede u drugoj fazi. Kontrolisali su utakmicu tokom celog toka, tako da se ni u jednom trenutku pitanje pobednika nije dovodilo u pitanje. U sjajnoj atmosferi kakvu su priredili litvanski navijači, najviše se istakao Džejms Anderson sa 16 poena, a pratio ga je Paulius Jankunas sa 14 uz šest skokova i četiri asistencije. Na drugoj strani, u oslabljenoj Albi za koju nije nastupio Leon Radošević, najbolji je Džamel Meklejn sa 16 poena.

Najzanimljiviju utakmicu dana odigrale su ekipe Anadolu Efesa i Unikahe. Tim Đoana Plaze je odlično započeo utakmicu. Na poluvremenu su imali plus 15, ali onda nastupa sjajna igra Efesa. Puleni Dušana Ivkovića igraju neverovatnu odbranu i već na kraju treće deonice dolaze do izjednačenog rezultata. Unikaha je za petnaest minuta drugog poluvremena postigla samo osam poena. Turci prave prednost, odlaze na plus sedam i činilo se da je pitanje pobednika rešeno, ali nakon tajm auta Unikaha se vraća. Ipak, nisu imali dovoljno snage i meč je završen rezultatom 74:70. Najefikasniji u pobdeničkoj ekipi bio je Met Džening sa 17 poena(pet trojki), dok su po 13 poestigli Stratos Perperoglu i Dontej Drejper. Nenad Krstić je za 13 minuta na parketu upisao četiri poena. U španskoj ekipi po 10 poena zabeležili su Vladimir Golubović i Mindaugas Kuzminskas, a Stefan Marković je meč završio sa pet postignutih poena.

Još jednu odličnu košarkašku predstavu priredile su nam ekipe Barselone i Panatinaikosa. "Zeleni" su bolje otvroli utakmicu, vodili tokom većeg dela prvog poluvremena, a najveća prednost bila je sedam poena razlike. Krajem poluvremena usledila je serija Barse i na pauzu se otišlo sa izjednačenim rezultatom. Drugo poluvreme donosi bolju igru Španaca, stavaraju prednost koja je konstanto išla od četiri do sedam poena. Ekipa Duška Ivanovića uspeva da spusti prednost na dva poena u samoj završnici, ali nisu imali dovoljno snage i pribranosti da prelome utakmicu. Na kraju, pobeda Barselone od 80:76. U pobdeničkoj ekipi najviše se istakao Marselinjo Uertas sa 22 poena (šest trojki), a pratio ga je Džastin Dolmen sa 12 poena. Što se tiče PAOa, odličnu partiju pružio je, bivši košarkaš Crvene zvezde, DeMarkus Nelson sa 16 poena, dok je Esteban Batista imao učinak od devet poena i 12 skokova.

Mečevi, narednog, trećeg kola na programu su 15. i 16. januara.

Rezultati:

Petak:

Nižnji Novgorod - Fenerbahče 60:78 (Bogdanović 17p; Bjelica 7p, 11sk)

Žalgiris - Alba 75:62

Anadolu Efes - Unikaha 74:70 (Krstić 4p - Marković 5p)

Barselona - Panatinaikos

Četvrtak:

CSKA - Laboral Kuća 99:90

Makabi - Crvena zvezda Telekom 78:67

Real Madrid - Galatasaraj 93:78

Olimpijakos - Emporio Armani 81:58

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.