Izvor: B92, 20.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Efes Kup - novi izazov za "Plave"

U Istanbulu u sredu počinje vrlo jak medjunarodni košarkaški turnir u sklopu priprema nacionalnih selekcija za predstojeće Evropsko prvenstvo.

"Efes Pilsen Svetski Kup" okupio je šest reprezentacija, a branilac trofeja je Srbija i Crna Gora, koja je prošlog leta, u finalu pobedila Kanadu sa 101:82.

U prethodne dve godine, Istanbul je mesto uspeha za "Plave", 2001.godine osvojena je Evropska titula, a godinu dana kasnije Efes Kup je bio dobar uvod u svetsko zlato u Indijanapolisu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ove godine, naši košarkaši počinju turnir sa značajno izmenjenim sastavom, ali sličnim ambicijama, a očekuje se da su ekipu vrate Dejan Milojević i Marko Jarić.

Na Efes Kupu učestvuju: Turska, Rusija i Letonija u grupi A, i Srbija i Crna Gora, Novi Zeland i Italija u B grupi.

U prvom kolu Pedja i drugovi igraju u sredu od 18 časova i 30 minuta protiv Italije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.