Efes, Barselona i Armani na fajnal-foru Evrolige

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2021, 14:15

Efes, Barselona i Armani na fajnal-foru Evrolige

Košarkaši Efesa sasvladali su Real rezultatom 88:83 u petom meču - mastorici četvrtfinala Evrolige i plasirali se na fajnal-for, gde ih u polufinalu očekuje duel sa CSKA iz Moskve. Drugi polufinalni par čine ekipe Armanija i Barselone.

Efes je uspeo da nadigra Real usamom finišu susreta. Tim iz Madrida je vio bolji rival u prvom poluvremenu. Efes u trećem periodu, kada je stigao do plus 12. U nastavku Real je preokrenu, Efes se vraćao i nakon neizvesne završnice zabeležio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pobedu i plasman u završnicu.

Tokom prvog poluvremena meč je bio u egalu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a poeni su postizani u serijama. Real je uspeo da stekne prednos u finišu druge četvrtine i na odmor ode sa maksimalnih plus pet.

Nastavak je doneo mnogo bolju igru Efesa. Brzo je preokrenut rezultat, a potom je prednost domaćina konstantno rasla sve do sredine perioda kada je iznosila plus 12, 56:44.

Potom je uzvratio Real, povezao je redove i uspeo da istopi visoku prednost Efesa i do kraja četvrtine smanji na podnošljivih minus tri - 60:57.

Velika borba u posednjoj četvrtini. Real je konstantno jurio prednost protivika da bi šest minuta pre kraja meča poveo sa 69:68. Već u sledećem napadu Efes je trokom vratio prednost. Real vraća trojku i u poslednjih pet minuta ulazi sa plus dva.

Usledila je rezultatska klackalica, Laprovitola je trojkama vraćao prednost Reala, a u peoslenja tri minuta ušlo se pri rezultatu 75:75. Potom su ekipe razmenile po jednu trojku. Igra koš za koš i u poslednji minut se ušlo pri rezultatu 80:80.

Efes trojkom Simona uspeva da iskoristi napad i na 40 sekundi pre kraja povede sa 83:80. Real nije iskoristio naredni napad, tačnije Ljulj nije pogodio za tri poena. Singlton je bio siguran sa linije slobodnih bacanja i domaćin je otišao na plus pet.

Još jedan neiskorišćen napad Reala. Efes postiže samo jedan poen iz slobodnog bacanja. Ljulj pogađa za tri, ali prekasno za Real. Na kraju 88:83 za domaćina.

Najefikasniji u ekipi Efesa bio je Siglton sa 26 poena, Vasiije Micić je dodao 18, Simon 17, a Larkin 10. U poraženoj ekipi Laprovitola je postigao 17 poena, Tompkins 12, a Kerol 10.

Protivnik Efesa na fajnal-foru je ekipa CSKA iz Moskve.

Armani posle 29 godina na F4 Evrolige

Košarkaši Olimpije iz Milana plasirali su se na F4 turnir Evrolige. Oni su u poslednjem, petom susretu četvrtfinalne serije sa Bajernom slavili pobedu od 92:89.

Tako su sa ukupnim rezultatom 3-2 u seriji izborili plasman na završni turnir koji će se održati od 28. do 30. maja u Kelnu.

Njima je ovo prvi plasman na F4 turnir posle tačno 29 godina. Italijane je do pobede predvodio sjajni Šejvon Šilds koji je u prvih 20 minuta igre postigao čak 30 poena. Time je znatno odredio dinamiku meča i Olimpija je na kraju zasluženo pobedila.

Bajern je nešto bolje počeo susret, sredinom prve deonice imao je prednost od pet poena (9:14), ali je na isteku prvih deset minuta Olimpija Armani vodila sa 24:22. Na poluvremenu, Italijani su imali deset poena prednosti, 50:40.

Tokom treće deonice stigli du do maksimalnih 17 poena prednosti (72:55) i malo ko je verovato da će izabranici Andree Trinkijerija uspeti to da nadoknade.

Međutim, Bajern je iako je u poslednjoj deonici gubio sa 16 razlike (82:66), od 91:79 napravio seriju od 10:0 i na 14 sekundi pre kraja stigao do koša zaostatka!

Na šest sekundi pre kraja, Lučić je posle podbacivanja načinio faul, Šilds je pogodio jedno bacanje, a u poslednjem napadu, Bajern nije pogodio šut za tri, pa je pobeda pripala Italijanima.

Osim Šildsa, koji je na kraju postigao 34 poena, njegovim rekordom u Evroligi, u pobeničkoj ekipi istakao se i Malkolm Dilejni sa 16 poena. Vladimir Micov je ostao bez poena za nepunih 12 minuta na parketu.

Kod Bajerna, najefikasniji su bili Džejlen Rejnold sa 19, odnosno Vejn Boldvin sa 17 poena. Vladimir Lučić je završio susret sa osam poena za nepunih 32 minuta na parketu.

Barselona prejaka za Zenit

Košarkaši Barselone igraće na završnom turniru košarkaške Evrolige. Izabranici trenera Šarunasa Jasikevičusa su u poslednjem meču četvrtfinalne serije pobedili kod kuće Zenit sa 79:53.

Tako su sa ukupnim rezultatom 3-2 došli do plasmana na Fajnal-for turnir koji će se od 28. do 30. maja održati u Kelnu. Košarkaši španske ekipe su od početka do kraja meča držali konce igre u svojim rukama.

Prvu četvrtinu su rešili u svoju korist sa 23:14, da bi na odmor otišli sa prednošću od 13 poena, 43:30.

Barselona je do kraja meča nastavila da povećava prednost da bi na kraju stigli do maksimalnih 26 poena razlike.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Kori Higins sa 15 poena, Nik Kalates je postigao 12, a Brendon Dejvis poen manje.

Kod ekipe iz Sankt Petersburga, najefikasniji je bio Aleks Pojtres sa 11 poena.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lukić pred finalni turnir Lige šampiona: Imamo problema

Izvor: B92, 04.Maj.2021

Srpski trener Zoran Lukić sa ekipom Nižnjeg Novgoroda učestvovaće na finalnom turniru FIBA Lige šampiona koji se u ovom ruskom gradu održava od 5. do 9. maja...Protivnik Nižnjeg u četvrtfinalu je španska Saragosa, a Lukićev tim nalazi se u prilično nezavidnoj situaciji pred izuzetno važne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.