Eder pojačava Interov napad

Izvor: B92, 28.Jan.2016, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eder pojačava Interov napad

Milanski Inter dogovorio je transfer napadača Sampdorije Edera Citadina Martinsa.

Italijanski reprezentativac brazilskog porekla na Đuzepe Meacu stiže na šestomesečnu pozajmicu od 1,5 miliona evra, a Inter će na leto imati opciju da ga otkupi za dodatnih 10,5 miliona.

Trener Intera Roberto Mančini je proteklih nedelja kritikovao svoje napadače Maura Ikardija i Stevana Jovetića zbog neefikasnosti.

"Nerazuri" su četvrti u Seriji A sa 41 bodom (šest >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << manje od lidera Napolija), a na 21 utakmici postigli su samo 26 golova.

Zbog toga je Mančini poslednjih nedelja "jurio" Edera, a transfer mu je omogućila prodaja Fredija Guarina u Kinu za 12 miliona evra.

Eder je drugi strelac Serije A sa 12 golova, iako je Sampdorija na granici zone ispadanja sa samo šest pobeda.

Karijeru je počeo u brazilskoj Krisijumi, a u Itaiju je stigao kao 19-godišnjak 2005. godine u ekipu Empolija.

Nastupao je još za Frozinone, te Brešu i Čezen na pozajmicama, pre nego što je stigao u Đenovu 2012. godine.

Prošle godine je postao italijanski reprezentativac, a na osam nastupa za "Azure" postigao je dva gola.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.