EYOF: Sportisti stižu u Beograd

Izvor: B92, 21.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EYOF: Sportisti stižu u Beograd



Sportisti koji će se tokom narednih nedelju dana boriti na Evropskom olimpijskom festivalu mladih stižu tokom celog dana u Beograd. Očekuje se da će tokom subote u glavni grad Srbije stići oko 2000 takmičara iz 49 država Evrope, starih između 14 i 17 godina. Oni će se boriti u 11 sportova.

Predsednik Olimpijskog komiteta Ivan Ćurković pozdravio je reprezentativce Srbije koji će učestvovati na EYOF-u.

"Čestitam vam što ste postali deo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tima Srbije i ne zaboravite - to je već dovoljan uspeh za svakog od vas. Svaki rezultat koji postignete na predstojećem festivalu biće razlog više naše zajedničke radosti", rekao je Ćurković u Olimpijskom selu – Studenskom gradu, gde su smešteni takmičari.

Prema njegovim rečima, merilo vrednosti je "vaše odgovorno ponašanje".

"Upravo vi predstavljate Srbiju prvi put u istoriji EYOF-a. Podsetiću vas da biti olimpijac znači biti dobar sportista, prijatelj i čovek koji poštuje sebe i druge", rekao je Ćurković.

Šef misije Nebojša Ilić istakao je da veruje da će takmičari iz Srbije dati na EYOF-u svoj maksimum.

"Rezultat je u sportskom rečniku najvažnije merilo vrednosti, ali nije jedino. Ni u jednom trenutku ne zaboravite da poštujete svog rivala jednako kao i sebe", rekao je Ilić.

On je dodao da je pred sportistima Srbije velika čast i odgovornost da se pred evropskom olimpijskom porodicom pokažu kao dobri domaćini, vrhunski sportisti i pravi ljudi.

Srbiju će na EYOF-u predstavljati 111 takmičara u svih 11 sportova, ali i 22 trenera, sedam članova medicinskog tima i troje rukovodilaca.

Evropski olimpijski festival mladih će biti i zvanično otvoren svečanom ceremonijom u nedelju u 20 sati.

Svečana ceremonija održaće se u beogradskoj "Areni". Festival će otvoriti ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković, a prisutan će biti i predsednik Evropskog olimpijskog komiteta Patrik Hiki.

Sportska takmičenja na EYOF-u održavaće se do nedelje 28. jula, a učestvovaće oko 3.000 takmičara iz 49 država.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.