EVROKUP: Simonović i Gordon bolji od Mekela

Izvor: Mondo, 14.Nov.2017, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROKUP: Simonović i Gordon bolji od Mekela

Zenit se revanširao Gran Kanariji za poraz "iz prvog kruga" Evrokupa.

Foto: YouTube/Screenshot

U derbiju grupe "D" - revanš Rusa!

Zenit je slavio na domaćem terenu protiv Gran Kanarije, ekipe koja im je nanela jedan od dva poraza u ovogodišnjem izdanju Evrokupa, pa je ruski tim, predvođen Karasjovim i Rejnoldsom, po 21 poen, pobedio "u tesnom" meču.

Ovom pobedom Zenit je preuzeo lidersko mesto u grupi sa skorom 4-2, dok je Gran Kanarija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << drugoplasirana uz 3-3, ali čeka meč Tofaša (3-2) i Ulma (2-3).

ZENIT - GRAN KANARIJA 90:85

U sastavu tima iz Sankt Peterburga se uz pomenute košarkaše istakao i Dru Gordon, nekadašnji igrač Partizana, sa 17 poena (8/17 za dva), kao i Kajl Kjurik sa 12.

Dvocifren je bio i bivši košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović koji je promašio svih pet šuteva za tri poena, ali je sa linije za slobodna bacanja i "dvojkama" stigao do 10 poena za 32 minuta na parketu.

Njegov nekadašnji saigrač iz beogradskog tima, doduše na kratko, Gal Mekel takođe nije imao sreće sa šutem (3/14) iz igre i susret je završio sa 7 poena i 7 asistencija. Najefikasniji u redovima poraženih bio je Šakil Mekisik (16), po 12 su imali Paseniks i Balvin, Baez 11, a Denis Sili 10.

TABELA: Zenit 4-2, Gran Kanarija 3-3, Tofaš 3-2, Lion 2-3, Trento 2-3, Ulm 2-3.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.