EVROBASKET 2017: Poznata ČETIRI para osmine finala, znaju se oba POTENCIJALNA PUTA Srbije (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2017, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROBASKET 2017: Poznata ČETIRI para osmine finala, znaju se oba POTENCIJALNA PUTA Srbije (FOTO)

Sutra će biti poznato svih osam parova.

Završeno je takmičenje u grupama A i B, pa su poznata prva četiri para osmine finala, a jedan od njih će činiti Litvanija i Grčka, što će svakako biti derbi prve nokaut faze. Poznato je još i da će u osmini finala igrati Nemačka - Francuska, Slovenija - Ukrajina i Finska - Italija. Grčka je pobedom protiv Poljske uhvatila poslednji voz za plasman među 16 najboljih evropskih ekipa, dok se Gruzija oprostila od takmičenja posle >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poraza od Italije i ubedljive pobede Ukrajine protiv Izraela. Sad je jasno da su pred reprezentacijom Srbije dva puta - na papiru lakši i mnogo teži.

🇬🇷 have made it through to the Final Phase with a victory over 🇵🇱 in a knockout Group A game! #EuroBasket2017

📊 https://t.co/L1j0n4G3Z5 pic.twitter.com/ggEuIBJjSW

— FIBA (@FIBA) 06. септембар 2017.

Teži put će Orlovi imati ako budu drugi u grupi D, što će se desiti ako pobede Belgiju, a Turska savlada Letoniju. U tom slučaju izabranici Aleksandra Đorđevića će u osmini finala najverovatnije na Crnu Goru, a u četvrtinalu na Sloveniju, dok bi u polufinalu na Španiju. Ukoliko Srbi ipak budu prvi u D grupi, u osmini finala bi gotovo izvesno išli na Mađare, a u četvrtfinalu na boljeg iz duela Finska - Italija, dok bi u polufinalu najverovatniji rival bila Litvanija. Svi parovi osmine finala biće poznati u petak uveče.

Grupa A (Helsinki)

Rezultati 5. kola:

Slovenija - Francuska 95:78

Grčka - Poljska 95:77

Finska - Island 83:79

TABELA: Slovenija 5-0, Finska 4-1, Francuska 3-2, Grčka 2-3, Poljska 1-4, Island 0-5.

Grupa B (Tel Aviv)

Rezultati 5. kola:

Nemačka - Litvanija 72:89

Gruzija - Italija 69:71

Izrael - Ukrajina 64:88

TABELA: Litvanija 4-1, Nemačka 3-2, Italija 3-2, Ukrajina 2-3, Gruzija 2-3, Izrael 1-4.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.