EVO ŠTA JE ZVEZDI POTREBNO ZA 3. ŠEŠIR U LŠ: Delije će navijati za ove klubove u Hrvatskoj, Engleskoj, Nemačkoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2023, 13:07

EVO ŠTA JE ZVEZDI POTREBNO ZA 3. ŠEŠIR U LŠ: Delije će navijati za ove klubove u Hrvatskoj, Engleskoj, Nemačkoj

Iz nedelje u nedelju se stanje menja.

Fudbaleri Crvene zvezde veoma su blizu toga da i matematički obezbede titulu prvaka Srbije, a samim tim i plasman u Ligu šampiona.

Onaj ko osvoji naslov prvaka u nacionalnom prvenstvu ove sezone imaće direktno mesto u Ligi šampiona, a s obzirom na bodovnu razliku u odnosu na rivale, Zvezda već može da pravi kalkulacije i oko toga u kojem će šeširu biti.

To će u mnogome zavisit i od liga širom Evrope. Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trenutnoj situaciji, Zvezda je u četvrtom šeširu, ali ima izgleda da se situacija popravi i da crveno-beli žrebanje sačekaju u trećem.

Na Zvezdinu situaciju može da utiče i šampionat u Češkoj i Ukrajini. Trenutno je situacija takva da crveno-belima ne odgovara, pošto su na prvom mestu Slavija Prag i Šahtjor, koji su ispred Zvezde po koeficijentu.

No, prvenstva Ukrajine i Češke su prilično neizvesna, pa do kraja može da se promeni situacija. Slavija je izjednačena na tabeli sa Spartom pet kola pre kraja, a za dva kola imaju i direktan duel na stadionu Sparte. Zvezdi bi odgovaralo da Sparta bude šampion Češke, jer ima bolji koeficijent od nje i to bi dovelo do pomeranja srpskog šampiona za jedno mesto gore.

Ista situacija je i ukoliko Dnipro osvoji titulu ispred Šahtjora, koji trenutno ima samo bod prednosti, ali do kraja ukrajinskog šampionata ima još 12 kola.

Nije isključeno ni da Hajduk pomogne Zvezdi, jer Dinamo iz Zagreba ima 7 bodova prednosti ispred Splićana, ali su Zagrepčani u krizi, na devet kola do kraja.

Zvezdi trenutno odgovara situacija u Engleskoj, gde je Njukasl u poziciji koja vodi u Ligu šampiona i Zvezda treba da se nada da će tako i ostati do kraja Premijer lige, jer bi u suprognom došlo do pomeranja unazad za jedno mesto.

Isto je i sa Nemačkom, gde Zvezdi trenutno odgovara da su na pozicijama koje vode u Ligu šampiona Frajburg i Union Berlin, a da su ispod Lajpcig i Ajntraht, koji imaju bolji koeficijent od Zvezde.

Svako pomeranje može da znači treći šešir, a ujedno i lakšeg rivala u Ligi šampiona, ali i po neki milion više ili manje u zavisnosti od toga da li pomeranje ide ka vrhu ili ka dnu.

Najnovije vesti o FK Crvena zvezda možete naći OVDE.

Pogledajte kako izgleda Maria Kortizia, supruga Pietrosa Sotiroua prvotimca Ludogoreca

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.