EVO KAKO JE PLAŠIO GEJDŽIJA: Habib otkrio kojim se mentalnim trikovima služio u svojoj poslednjoj borbi

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2023, 18:47

EVO KAKO JE PLAŠIO GEJDŽIJA: Habib otkrio kojim se mentalnim trikovima služio u svojoj poslednjoj borbi

Vrlo zanimljivo.

U oktobru 2020. godine svedočili smo poslednjoj borbi karijere Habiba Nurmagomedova. Na UFC 254 priredbi je svladao Džastina Gejdžija "sabmišnom" u drugoj rundi, nakon čega je usledio emotivan govor i penzionisanje ovog velikog borca. Mnogi se i danas pitaju dokle je još mogao, ali na to pitanje nikad nećemo saznati odgovor.

Kako god, sada možemo jedino uživati u njegovim pričama o detaljima iz borbi za koje ranije nismo znali. Pre neki dan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se pojavio u PBD Podcastu gde je pričao kako se služio mentalnim igricama u svrhu nadmudrivanja Gejdžija:

- On udara kao kamion, ali ovo je jedna stvar koja ga je slomila. Kad me pogodio s desnim aperkatom i levim krošeom, to su bila dva najbolja udarca u tom meču. Rekao sam mu 'brate, ovo je sve što ti imaš'. Razgovarao sam s njim u kavezu. Volim Gejdžija i razgovarao sam s njim, pitao sam ga je li to sve što ima - rekao je Habib.

- Krajem prve runde se on počeo umarati i rekao sam mu da je to 'džet leg' jer je u Abu Dabi došao samo nedelju dana pre borbe, da sam ja ovde već mesec dana. Ne može tako, trebao je doći barem nekoliko nedelja ranije jer ja znam po sebi, ako dođem nedelju dana ranije, neću moći spavati - objasnio je.

S ovakvim igricama ili bez njih, Habib bi vrlo verovatno svakako pobedio Gejdžija i odbranio taj pojas. Prava je šteta što ga nismo još koji put gledali kako ga brani, ali ukoliko je to njegova konačna odluka, onda se ona mora i poštovati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.