EP za rukometašice: Kapiten Srbije kolo vodi

Izvor: Mondo, 06.Dec.2018, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP za rukometašice: Kapiten Srbije kolo vodi

Katarina Krpež Šležak najbolji je strelac prve faze šampionata Starog kontinenta za rukometašice u Francuskoj

Srpska rukometašica Katarina Krpež Šležak postigla je najviše pogodaka u prvom delu Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Srbija je izborila plasman u drugu fazu EP, a na prva tri meča predvodila ju je kapiten Krpež Šležak sa 26 postignutih golova.

Gol manje postigla je Ana Gros iz Slovenije, a po 24 pogotka upisale su rumunske rukometašice >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Kristina Neagu i Eliza Bučeski.

Srbija u drugoj fazi šampionata u Nantu prvi meč igra subotu od 18 časova protiv Rusije, sledi duel protiv Crne Gore u ponedeljak od 21 sat, a dva dana kasnije i utakmica protiv Francuske, takođe od 21 čas.

Na tabeli Grupe I Rusija je prva sa četiri boda, Srbija, Francuska, Švedska i Danska imaju po dva, a Crna Gora je bez bodova.

U Grupi II, koja će se igrati u Nansiju, Rumunija i Holandija imaju po četiri boda, Mađarska i Nemačka po dva, dok Španija i Norveška nisu osvojile nijedan bod.

Po dve najbolje ekipe iz Grupe I i II izboriće plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.