Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2020, 21:19

EP za rukometašice: Crna Gora ostala bez goriva, Hrvatska iznenadila

Trijumf Francuske, šampiona Evrope

Prvo kolo Evropskog prvenstva za rukometašice donelo je veliki derbi između Francuske i Crne Gore.

Iako dobro oslabljene, rukometašice Crne Gore su namučile šampionke Evrope i izgubile tek posle preokreta u drugom poluvremenu minimalnom razlikom – 24:23 (11:12).

Crnogorke su došle na prvenstvo sa novim selektorom Kimom Rasmusenom, ali u timu nema Katarine Bulatović, Milene Raičević, Sanje Premović >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Marine Rajčić. Konce igre preuzele su iskusne Jovanka Radičević (pet golova), te Majda Mehmedović (pet golova) i Jelena Despotović (tri gola).

Vodila je Crna Gora od početka meča, imala je i četiri pogotka prednosti (10:6), mada je na poluvreme otišla sa golom razlike. I u drugom delu sve je išlo dobro, imale su Rasmusenove pulenke i tri gola vođstva (16:13), a onda su počele polako da posustaju. Da ostaju bez gasa. Kvalitet Francuske, duža klupa, veće iskustvo uzeli su prevagu.

Prvo vođstvo trikolorke su imale na 21:20 i više ga nisu ispuštale iz ruku do kraja utakmice, pa su uspele da upišu prvi trijumf na šampionatu na kojem brane krunu.

Igrao se meč i u grupi C, gde je učesnik reprezentacija Srbije.

Sudarile su se u prvom kolu Mađarska i Hrvatska, a meč je završen iznenađujućom pobedom „kockica“ – 24:22.

Rezultatska klackalica je vladala do poslednjih 15 minuta, kada je Hrvatska došla do 21:19 i tu razliku je uspela da sačuva do kraja utakmice.

Kako iz grupe idu dalje tri reprezentacije, lako bi moglo da se dogodi da Srbiji samo pobeda nad Mađarskom bude dovoljna za drugi krug.

EVROPSKO PRVENSTVO – 1. KOLO

GRUPA A

Francuska – Crna Gora 24:23 (11:12)

20.30 Danska – Slovenija

GRUPA C

Srbija – Holandija ODLOŽENO

Hrvatska – Mađarska 24:22 (12:12)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.