EP u Švedskoj počinje u četvrtak

Izvor: B92, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP u Švedskoj počinje u četvrtak



Evropsko prvenstvo za rukometašice počinje u četvrtak u Švedskoj i trajaće do 17. decembra, a reprezentacija Srbije takmičiće se u Grupi A sa selekcijama Makedonije, Austrije i Mađarske.

U Grupi B igraće: Norveška, Nemačka, Slovenija, Poljska, u Grupi C: Švedska, Rusija, Hrvatska, Ukrajina, a u Grupi D: Danska, Francuska, Španija i Holandija.

Tri najbolje reprezentacije iz svake grupe formiraće dve nove grupe (AB i CD), odakle će dve najbolje ekipe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ići u polufinale, a ostale razigravati za konačan plasman na šampionatu.

Titulu na Evropskom prvenstvu u Švedskoj brani selekcija Norveške (zlato u Mađarskoj 2004. godine). Rusija dolazi kao aktuelni svetski šampion, pošto je prošle godine na domaćem terenu osvojila zlatnu medalju. Mađarska je na dva poslednja velika takmičenja bila treća, dok je Danska na SP 2005. bila četvrta, a na EP 2004. osvojila je srebrnu medalju.

Reprezentacija SCG je na EP 2004 zauzela 12. mesto, a nije uspela da se kvalifikuje za Svetsko prvenstvo, jer je u kvalifikacijama izgubila od selekcije Makedonije. U kvalifikacijama za ovo EP eliminisala je zvaničnog svetskog vicešampiona – reprezentaciju Rumunije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.