Izvor: B92, 14.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP u Kranju: Španija peta, Slovačka sedma

Vaterpolo reprezentacija Španije osvojila je peto mesto na Evropskom prvenstvu u Kranju, pošto je danas u doigravanju za konačan plasman pobedila Nemačku sa 5:4 (1:2, 1:1, 2:0, 1:1).

Uprkos boljoj igri Nemaca u prvoj četvrtini i ranom vodjstvu od 2:1, aktuelni svetski šampioni uspeli su da izjednače do 3. perioda a zatim i dodju do vojdstva, koje su zadržali do kraja. Zanimljivo, u poslednjoj četvrtini glavni semafor na plivalištu u Kranju nije radio, tako da su organizatori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do kraja meča imali dosta problema prilikom računanja isteka vremena.

Najefikasniji kod Španaca bio je Toril sa 2 gola, dok su u nemačkoj reprezentaciji Police i Polman postigli po dva pogotka.

Sedmo mesto zauzela je selekcija Slovačke, koja je savladala Grčku sa 7:6 (2:0, 1:4, 2:2, 2:0). U izuzetno uzbudljivoj završnici Slovaci su uspeli da naprave veliki preokret i da posle zaostatka od 3 gola, 3:6 u 3. četvrtini, dodju do pobede u poslednjem periodu. Do visoke prednosti Grci su došli takodje posle preokreta, s obzirom da su Slovaci imali rano vodjstvo od 2:0.

Podsetimo, finale izmedju Srbije i Crne Gore i Hrvatske na programu je u nedelju od 18 časova, dok će meč za treće mesto izmedju Madjarske i Rusije početi dva sata ranije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.