EP (baraž): To mogu samo Srbi, oborili na pleća evropskog prvaka, nepobedivu Španiju!

Izvor: Sportal.rs, 14.Okt.2014, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP (baraž): To mogu samo Srbi, oborili na pleća evropskog prvaka, nepobedivu Španiju!

Čak pet godina Španija nije znala za poraz u nijednoj takmičarskoj utakmici. Mlela je mašina sa Iberijskog poluostrva nemilice protivnike, ali onda je Srbija našla svojih pet minuta sreće, baš na tlu dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope. Autogol Gaje odškirnuo je vrata našim momcima, Roberto pružio nadu u prvom minutu nadoknade domaćinu, da bi Filip Kostić postigao gol vredan pobede i plasmana na Evropsko prvenstvo u Češkoj - 2:1.

Nije dobro izgledalo na početku meča, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << jer smo se mučili da zadržimo posed lopte, dok su Španci igrali neku svoju tika-taka igru, srećom bez završnice. Ipak, kako je utakmica odmicala oslobađali smo se pritiska i znali da pripretimo iz polukontri i kontri. Upravo jedna takva u 31. minutu bila je vredna gola. Filip Kostić, koji je možda i bio najbolji na terenu u našem timu, je odlično povukao napad, poslao idealnu loptu ka Aleksandru Pešiću, koji je uz pomoć Gaja pogodio mrežu domaćina.

Bili smo bolji u prvih petnaestak minuta drugog dela, međutim, najbolju šansu su imali domaćini. Ramirez se lako okrenuo pored Lazara Ćirkovića, tukao u ugao, ali je stativa spasila naš gol. Španski selektor je u poslednjih 20 minuta gurnuo sve napadačke adute u vatru, pa je igrao sa tri isturena igrača.

Imali su odličnu priliku Španci u 78. minutu ali je odličan na golu naše selekcije bio Dmitrović i izbio loptu u korner. Samo minut kasnije Miges u idealnoj šansi tuče glavom, ali ponovo golman Srbije na pravom mestu.

U prvom minutu nadoknade Roberto je uspeo da pronađe put do naše mreže i da uvuče veliki strah u kosti našim momcima. Već u nareednom napadu Dmitrović spasava Srbiju, a potom kreće kontranapad iz udžbenika i Kostić rešava lako situaciju sa golmanom rivala za 2:1. Velike zasluge za gol idu na račun Čavrića koji je pored nekoliko igrača protivnika sačuvao loptu i uposlio fudbalera Štutgarta, koji je postigao svoj drugi gol u dresu nacionalnog tima, zlata vredan.

Strelci: Roberto 90+2 - Gaja 31.ag, Kostić 90+3

Stadion: u Kadizu

Sudija: Feliks Cvajer

Žuti kartoni: Munain, Roberto, Isko, Čaušić, Srnić, Veljković, Stojković, Ćirković, Kostić

ŠPANIJA: Arizabalaga, Mankilo, Serhi, Munies, Gaja, Saul, Munijan, Roberto, Isko, Delofeu, El Hadadi.

SRBIJA: Dmitrović, Veljković, Petrović, Ćirković, Stojković, Kovačević, Radoja, Čaušić, Kostić, Pešić, Srnić.

Evropsko prvenstvo baraž:

Italija - Slovačka 3:1 (1:1)

Hrvatska - Engleska 1:2 (1:2)

Nemačka - Ukrajna 2:0 (3:0)

Portugal - Holandija 5:4 (2:0)

Španija - Srbija 1:2 (0:0)

Island - Danska 1:1 (0:0)

Švedska - Francuska, od 20 časova (0:2)

(Ilustracija: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.