EP (U16): Dejan Musli MVP!

Izvor: B92, 29.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP (U16): Dejan Musli MVP!



Dejan Musli, centar srpske košarkaške kadetske reprezentacije, koja je u Retimnu na Kritu postala prvak Evrope, proglašen je za MVP-ja finalnog turnira.

Centar FMP-a visok 212 cm, u proseku je postizao po 16 poena, a turnir je završio i kao najbolji skakač sa 12 uhvaćenih lopti po meču. Musli je ostvario i fantastičnih 5 blokada po utakmici.

Musli je zabeležio sedam "dabl-dabl" učinaka na osam mečeva "plavih" tokom kojih je naš tim zabeležio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svih osam pobeda. U trijumfu nad Francuskom, u takmičenju u grupi, Musli je ostvario "tripl-dabl" sa 10 poena, 11 skokova i 12 blokada.

Najbolju petorku šampionata uz Muslija čine hrvatski bek Toni Prostran – koji je i nabolji strelac turnira sa 20 poena po utakmici, tursko krilo Kan Mutaf, italijanski krilni centar Nikola Meli i Španac Alberto Hodar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.