EP: Stankovićeva košem u poslednjoj sekundi donela bronzu Srbiji!

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Avg.2013, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Stankovićeva košem u poslednjoj sekundi donela bronzu Srbiji!

Srbija je zaslužila medalju na Evropskom prvenstvu u Vukovaru i Vinkovcima. I Srbija je osvojila medalju. Bronzanu. Ali, koliko god to zvučalo kao fraza, ova zaista sija zlatnim sjajem.

Sreća nije bila saveznik našeg tima u polufinalu. Zato im se u borbi za treće mesto osmehnula.
Na dva minuta i 40 sekundi pre kraja naš tim je gubio 56:52. Opasna i vrlo dobra Holandija je umela da kazni sve naše greške. Ali, nije umela da nađe rešenje za sjajnu odbranu srpskih gracija u finišu meča.
A, na drugoj strani terana odgovornost su preuzimale one od kojih se to i očekivalo. Prvo je Aleksandra Crvendakić trojkom vratila Srbiju na samo poen zaostatka (56:55. Imalo je još mnogo da se igra. Skoro tri minuta. Posle promašaja Holanđanki i dobre reakcije naših devojaka u skoku, selektor Zoran Kovačić je tražio minut odmora. Na semaforu je minut i 35 sekundi do kraja, dele se saveti za možda i presudni napad.
Ćorda je u njemu promašila trojku, pa i Stankovićeva ulaz. Ni Holanđanke na drugoj strani nisu bile precizne. Loptu je u skoku pokupila Stankovićeva, bio je to njen 13. skok, ali ubrzo joj je svirana njena šesta izbuljena lopta. Sudije su procenile da je napravila „korake“.
Holandije tako dobila priliku da reši meč, ali je Isabela Slim je promašila trojku. Sanja Mandić je odlično reagovala pod košem, pokupila loptu i prosledila je Stankovićevoj koja je već uveliko bila u kontri i kojoj je ostalo samo da je elegantno smeti u koš. Za pobedu. Za bronzanu medalju.
Bravo srpske gracije.
Ali, koliko je to težak meč bio. Posle šokantnog i nepravednog poraza u polufinalu, naše devojke su imale manje od 24 sata da se oporave. Osim toga, ma šta ko mislio, Holandija igra dobar basket. Pokazala je to i sada.
Ipak, da su satkane od šampionskog materijala, pokazale su naše devojke još jednom. Opet su bile nošene ogromnom podrškom sa tribina. Ona im je vraćala snagu, veru i terala ih napred. Sve do pobedničkog postolja. Na isto ono mesto gde su bile prošle godine. Mesto koje im prippada.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

EP: Srbija do bronze u poslednjoj sekundi

Izvor: Mondo, 25.Avg.2013

Dragana Stanković pogodila u poslednjoj sekundi i juniorkama Srbije donela bronzu na EP u Vukovaru.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.