EP: Srebro za kadetkinje Srbije

Izvor: B92, 15.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Srebro za kadetkinje Srbije



Kadetkinje Srbije osvojile su srebrnu medalju na Evropskom odbojkaškom prvenstvu u Češkoj. U finalnom meču naša selekcija je u Brnu poražena od nacionalog tima Nemačke u tri seta - 27:25, 25:23 i 28:26, posle 85 minuta igre. Srpska selekcija je plasmanom u finale postigla najveći uspeh u istoriji i izborila mesto na šampionatu sveta.

Za najbolju igračicu šampionata izabrana je reprezentativka Srbije Stefana Veljković.

Bronzu u Brnu osvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Italija, koja je pobedila Belgiju 3:1, po setovima 25:21, 25:20, 21:25, 26:24.

Dobitnice nagrada:

MVP: Stefana Veljković (Srbija)

Najbolji poenter: Jolien Vitok (Belgija)

Najbolji smečer: Alesandra Đenari (Italija)

Najbolji server: Jana De Leuv (Belgija)

Najbolji bloker: Berit Kaufelt (Nemačka)

Utakmicu u Brnu posmatralo je 400 gledalaca, a sudili su Marko Zajfrid iz Slovenije i Omero Satanasi iz Italije.

"Bila je ovo još jedna u nizu teških utakmica. Rezultat jeste maksimalan u korist Nemica, ali do trijumfa nisu došle lako. Naprotiv, bilo je jako naporno jer se čitav meč igrao poen za poen. Mi smo završnice setova odgrali loše, a Nemice, disciplinovano, uz maksimalno korišćenje naših grešaka. Devojke su bile emotivno istrošene jer su i protiv Rusije i protiv Italije proslavljale poene i trijumfe veoma temperamentno. Ovo je bila naša najlošija igra u Brnu, ali moramo biti zadovoljni jer je ostvaren dobar rezultat. Ova generacija naših kadetkinja je već sada mnogo uradila za popularizaciju odbojke", istakao je Branko Gajić, prvi trener plavih kadetkinja.

"Osvojena medalja je veliki uspeh celog tima i cele generacije. U finalu smo se namerile na trenutno boljeg rivala. Nemačka je samo za nijansu bila kvalitetnija večeras. Mislim da smo pokazale pravi kvalitet i opravdale poverenje. Srećna sam, naravno, i zbog nagrade za najboljeg igrača i to će mi u nastavku karijere biti dodatni motiv za još žešći rad", naglasila je Stefana Veljković, najbolja igračica šampionata Evrope u Brnu.

Ženska kadetska reprezentacija Srbije vraća se u Beograd u ponedeljak uveče.

1. Nemačka

2. Srbija

3. Italija

4. Belgija

5. Rusija

6. Turska

7. Holandija

8. Francuska

9. Češka

10. Estonija

11. Poljska

12. Ukrajina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.