EP: Srbija u finalu!

Izvor: B92, 14.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Srbija u finalu!



Ženska kadetska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Sedmog šampionata Evrope i tako ostvarila najbolji rezultat u istoriji. "Plave" su u polufinalu savladale Italiju rezultatom 3:0, po setovima 25:12, 31:29 i 25:23, posle 78 minuta igre. U borbi za zlato naš tim u nedelju od 17.30 igra sa Nemačkom, koja je pobedila Belgiju.

Polufinalnu utakmicu u Brnu posmatralo je 250 gledalaca, a sudili su Hajke Kraft iz Nemačke i Marko Zajfrid iz Slovenije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Ostvarili smo najbolji rezultat u istoriji kadetskih reprezentacija, važan i zbog činjenice da je ostvaren pod imenom Srbije. Devojke su uradile i više nego što se od njih očekivalo i zaista ne postoji nikakav rezultatski pritisak pre finala. Naprotiv, ovo je prilika da sutra odigramo potpuno rasterećeno. Dobili smo Italiju posle teške bitke. Iako je rezultat 3:0, ne bi niko smeo da pomisli da je to bila lako ostvarena pobeda. Istina, Italija praktično nije ni igrala u prvom setu, ali u preostala dva vodila se rovovska borba, poen za poen. Devojke su se istrošile u četvrtfinalu protiv Rusije, pa je bilo očigledno da postoji psihološki pritisak, koji nas je pratio tokom čitavog meča, i da smo ceo meč odigrali u grču. Međutim, još jednom se pokazalo da su devojke igrale "sve za jednu, jedna za sve”, da imaju snagu i kvalitet tima", rekao je Branko Gajić, prvi trener plavih kadetkinja.

Naša selekcija u dosadašnjem toku šampionata nije izgubila nijedan set.

U drugom meču polufinala Nemačka je savladala Belgiju 3:1 (25:21, 23:25, 25:22, 25:19),

Belgija se sa Italijom bori za bronzu od 15 časova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.