EP: Skinuo majicu, ostao bez zlata

Izvor: Prva.rs, 15.Avg.2014, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Skinuo majicu, ostao bez zlata

Mekhisi-Benabad je do najsjajnijeg odličja došao dominantno, a kada je video koliko je odmakao rivalima, u poslednjih 100 metara počeo je slavlje, a tako je skinuo i majicu i potom mahao publici.
Po prolasku kroz cilj nastavio je sa proslavom, a tada se činilo da je osvojio treću titulu evropskog šampiona u toj disciplini zaredom. Međutim, ispostavilo se da je zaista prerano počeo sa slavljem

Francuz je prvobitno dobio žuti karton zbog nesportskog ponašanja pre nego što >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << je započeo svoj počasni krug. Ipak, nije se sve završilo na tome, pošto je Španija, čiji predstavnici su bili četvrti i peti, uložila zvaničnu žalbu na osnovu pravila o ‘oblačenju, obući i brojevima’. Umesto Mekhisi-Benabada, zlato je tako pripalo njegovom sunarodniku Joanu Kovalu, koji je u poslednjih 200 metara napredovao sa četvrtog do drugog mesta. Na drugo mesto pomeren je Poljak Kristijan Zalevski, dok je bronza pripala Anhelu Muleri iz Španije.

Kada sam skinuo majicu u poslednjem delu staze, to je bilo zbog mog oduševljenja, naravno. Osetio sam veliko zadovoljstvo posle pobede, bio sam presrećan što sam odbranio titulu. Najvažnija je pobeda, nisam znao da ću dobiti žuti karton zbog tog mog poteza. Ali, to je samo žuti karton, to nije ništa. Osetio sam neverovatne emocije, uživaću u svojoj pobedi, a videćemo kako će se ovo veče završiti”, rekao je Mekhisi-Benabad pre nego što je diskvalifikovan.

Mekhisi-Benabad je već bio umešan u kontroverze, pošto je bio suspendovan zajedno sa sunarodnim Mehdijem Balom pošto su imali fizički okršaj posle trke na 1.500 metara na mitingu Dijamantske lige u Monaku.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.