EP: Rivali Srbije u grupi smrti

Izvor: B92, 02.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Rivali Srbije u 'grupi smrti'



U Švajcarskom Lucernu održan je žreb za predstojeće Evropsko prvenstvo u fubdalu koje će se naredne godine održati u Austriji i Švajcarskoj. U svakako najtežoj grupi C, nalaze se dva protivnika Srbije u kvalifikacijama za SP, Francuska i Rumunija, kao i aktuelni svetski šampion Italija i još jedna sila u evropskom fudbalu Holandija!

Evo i kompletnog sastava grupa:

Grupa A: Švajcarska,Češka, Portugalija, Turska

Grupa B >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << :Austrija, Hrvatska, Nemačka i Poljska

Grupa C: Holandija, Italija, Rumunija i Francuska

Grupa D: Grčka, Španija, Švedska i Rusija

Šampionat se održava od 7-29.juna 2008.godine. Što se tiče Švajcarske, utakmice će se igrati u Bazelu, Bernu, Cirihu i Ženevi, dok će se mečevi u Austriji igrati u Inzbruku, Klagenfurtu, Salcburgu i Beču.

Ceremoniju žreba u Lucernu vodili švajcarska glumica Melani Viniger i poznati austrijski TV prezenter Rainer Parasiek. Medjutim, žreb su obavila velika imena evropskog fudbala, ujedno i predstavnici zemalja koji su u poršlosti osvajali trofej namenjen prvaku Evrope:

Valentin Ivanov (SSSR, 1960), Luis Surez (Španija, 1964), Dino Zoff (Italija, 1968), Franc Bekenbauer (Zapadna Nemačka, 1972), Anton Ondrus (Čehoslovačka, 1976), Bernard Dic (Zapadna Nemačka, 1980), Mišel Platini (Francuska, 1984), Marko van Basten (Holandija, 1988), Peter Šmajhel (Danska, 1992), Jirgen Klinsman (Nemačka, 1996), Didje Dešamp (Francuska, 2000), i Teodoros Zagorakis (Grčka, 2004).

U zabavnom delu programa učestvovali su čuveni tenor Hoze Kareras, Hor "Bečkih dečaka"...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.