EP: Makedonci dobili Nemačku

Izvor: B92, 13.Sep.2009, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Makedonci dobili Nemačku

Košarkaši Makedonije pobedili su reprezentaciju Nemačke rezultatom 86:75 u drugom kolu druge faze na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Makedonci su meč prelomili serijom 12-0 krajem treće i početkom poslednje četvrtine, posle koje su stvorili nedostižnih 67:50 (dve trojke Tasovskog, jedna Antića). Najefikasniji na meču bio je Vrbica Stefanov sa 25 poena, a Džeremaja Mesi dao je 16. Nemce je predvodio Luka Štajger sa 14 poena, Patrik Femerling postigao je 13, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tim Olbreht 12. Sada i Nemci i Makedonoci imaju skor 1-3.

Prva četvrtina protekla je po jednom obrascu – Makedonci stvore 4-5 poena prednosti, a Nemci uspevaju da stignu. Posle trojke Grina krajem druge četvrtine 'panceri' stižu do +2 (34:32), ali posle poena Mesija bilo je 36:36 posle prvog poluvremena.

Ponovo je ekipa selektora Jovice Arsića preko Stefanova stekla sedam poena viška, ali su Štajger i Jagla uspeli da vrate Nemce u igru.

Ispostavilo se da je to bio poslednji trzaj Nemačke jer je Makedonija, posle spomenute serije 12-0, čvrsto držala dvocifreno vođstvo i došla do trijumfa.

Kompletnu statistiku sa meča pogledajte ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.