EP - Islanđani namučili Azure

Izvor: Sportske.net, 06.Sep.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP - Islanđani namučili ''Azure''

Posle trijumfa Srbije nad Nemačkom, odigrana je i druga utakmica drugog kola Grupe B na Evrobasketu.

Sastale su se selekcije Italije i Islanda, koje su na startu takmičenja upisale po poraz, a večeras su bolji bili ''Azuri'', koji su na kraju slavili sa 71-64.

Reprezentacija Islanda, koju mnogi smatraju autsajderom u ''grupi smrti'', je uspela da posle Nemačke u prvom kolu, namuči još jednog favorita, ali je u finišu presudio kvalitet Italijana koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << slave prvi trijumf na ovom takmičenju.

Islanđani su se dobro držali čitavim tokom meča, konstantno su držali rezultatski priključak. Na poluvremenu je Italija vodila sa 41-37, da bi u nastavku, u poslednjoj četvrtni, Island stigao do izjednačenja na 54-54.

Ipak, tada ''Azuri'' prave seriju 5-0, posle čega selekcija Islanda nije uspela da odgovori.

Italijane je do pobede predvodio Alesandro Đentile sa 21 poenom i pet skokova, a zapažen je bio i Belineli sa 12 poena i osam skokova.

U reprezentaciji Islanda najbolji su bili Palson sa 17 i Beringson sa 14 poena.

Večeras se u Grupi B sastaju još i Španija i Turska, a podsetimo, Srbija je ranije danas savladala Nemačku sa 68-66.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

OLAKŠAN POSAO ZA SRBIJU: Italijani bez važnog igrača napadaju ‘orlove’

Izvor: HotSport.rs, 07.Sep.2015, 13:06

Italija je na Eurobasket došla sa čak tri aktuelna i jednim bivšim NBA igračem što je automastki svrstalo među potencijalne favorite za osvajanje trofeja.. . Međutim, u prva dva meča protiv Turske i Islanda “azuri” se nisu proslavili pošto su zabeležili poraz i neubedlhjivu pobedu protiv...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.