Izvor: B92, 12.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Francuzi najbolji blokeri i tehničari

Protivnik Srbije i Crne Gore u polufinalu Evropskog prvenstva u odbojci, reprezentacija Francuske, trenutno je po ekipnoj statistici najbolja u bloku, a ima i najuspešnije tehničare.

Posle pet kola EP u Nemačkoj, na rang listi reprezentacija po bloku, Francuska je prva sa 55 direktnih poena iz tog elementa, dok Srbija i Crna Gora zauzima drugo mesto sa 54.

Francuzi su, međutim, imali 107 grešaka bloka, a SCG 85. Sutrašnji rival "plavih" pokušao je da blokira 267 puta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom pet utakmica, a igrači SCG su to učinili 282 puta.

"Petlovi" su loptu blokom umirili 105 puta (pasivni blok), a odbojakši SCG 143.

U napadu su, međutim, Francuzi tek deveti, ali na toj rang listi najbolji su Poljaci, koji se neće ni boriti za medalje, već samo za plasman od 5. do 8. mesta. U tom elementu, SCG je sedma.

U servisu je reprezentacija Francuske tek jedanaesta od 12 učesnika, ali na toj listi prva je Nemačka, a druga Holandija, ekipe koje će takođe razigravati za plasman. SCG je i u servisu sedma.

Najuspešniju igru u polju imala je do sada Španija, potom Italija, pa Francuska. Četvrta je SCG.

Prema zvaničnoj statistici, Francuska ima najuspešnije tehničare u dosadašnjem toku šampionata, Rusi su drugi, Česi treći, a SCG je četvrta.

Francuzi su visoko rangirani i u prijemu servisa, gde su drugi iza selekcije Bugarske. "Plavi" na toj listi zauzimaju četvrtu poziciju.

Treba još istaći da su Francuzi Oliver Kife i libero Iber Eno najbolji u elementu bloka, odnosno igre u polju. Posle poraza od Poljske u petom kolu šampionata, ni jedan reprezentativac SCG nije na liderskoj poziciji ni u jednom od šest elemenata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.