EP: Debakl Srbije za kraj

Izvor: B92, 09.Maj.2011, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Debakl Srbije za kraj

Kadetska reprezentacija Srbije ubedljivo je poražena od Engleske sa 3:0, u poslednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva.

Eenglezi su "orliće" slimili za samo 20 minuta, golovima Smita u sedmom, te dvostrukog strelca Houpa u devetom i 18. minutu.

Srbiji je bio dovoljan samo bod iz ovog meča za plasman na Svetsko prvenstvo, ali nije uspela da ostvari zacrtani cilj jer je prvenstvo čiji je domaćin završila sa samo jednim bodom u tri meča sa Danskom (2:3), Francuskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (1:1) i Engleskom.

Izabranici Milovana Đorića su očajno odigrali u prvih 20 minuta. Već u devetom bilo je 2:0 za Engleze golovima Bredlija Smita i Halema Houpa koji je sjajnim udarcem sa 20ak metara savladao nemoćnog Nemanju Latinovića. Isti igrač bio je strelac i u 18. minutu kada je posle centrašuta sa desne strane, lopta prošla pored nekoliko naših fudbalera, 2-3 puta odskočila u kaznenom prostoru pre nego što je napadač Engleske sa pet metara neometan ubacio u mrežu.

Srbija je zaprezila preko Lazara Markovića koji je dva puta ozbiljno zaprezio rivalu. U prvom pokušaju nije uspeo da prebaci golmana Džordana Pikforda, a samo tri minute kasnije, u 24. je umesto šuta pokušao da proigra saigrača i pogrešio.

Uvidevši nemoć svog tima, selektor Đorić je već u 34. minutu napravio prvu izmenu i umesto Milana Savića u igru uveo Nikolu Mandića. Srbija je preuzela inicijativu u poslednjih 15 minuta prvog poluvremena, pre svega jer su se Englezi povukli i čekali šansu posle greške "orlića" ili eventualne kontre preko Houpa.

U drugih 40 minuta Srbija je kontrolisala meč, stvorila nekoliko dobrih prilika, Ninković je pogodio i prečku, ali nije uspela sa "načne" mrežu Pikforda i vrati se u meč.

Srbija: Latinović, Jakšić, Nastić, Radaković, Savić (Mandić 34’), Marinković, Marković, Meleg, Ješić (Ninković 41’), Stojanović, Filipović

Engleska: Pikford, Kuzins, Smit, Lundstram, Čaloba, Pauel (Klejton 40’), Houp (Morgan 65’), Keski, Magri, Henšal, Targot (Redmond 74’)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.