ENGLEZI BRANE SRBIJU: Mediji na OSTRVU nazvali navijače Gordog Albiona IDIOTIMA, a NAVIJANJE u Prištini LICEMERJEM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2019, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ENGLEZI BRANE SRBIJU: Mediji na OSTRVU nazvali navijače Gordog Albiona IDIOTIMA, a NAVIJANJE u Prištini LICEMERJEM!

Kategorično.

Posle pokušaja selektora Engleske Gereta Sautgejta da se "ušlihta" medijima, na meču Gordog Albiona sa tzv Kosovom (više pročitajte OVDE), javnost na Ostrvu burno je reagovala i na ponašanje navijača četvrte reprezentacije sveta, gde su sa lokalnim Albancima pevali pogrdne pesme na račun Srba i Srbije.

Kamere su zabeležile i detalje kada su engleski navijači sve to začinili nacističkim pozdravima. Tako je britanski "San" plasirao naslov:
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Idioti: Navijači Engleske i Kosova pevali "Je** Srbiju", jedan od njih salutirao naci-pozdravom u pabu, a sve to izazvalo besne reakcije.

Pomenuti tekst, samo dan pošto je engleski novinar Sem Strit ukazao na ovaj problem i zatražio reakciju UEFA, glasio je ovako:

- Šokantni snimci koju su se pojavili sušta su suprotnost "ljubavnih" scena tokom engleskog deklasiranja selekcije Kosova sa 4:0. Tada su se na celom stadionu (u Prištini) podigle (engleske) zastave sa krstom Svetog Đorđa dok se intonirala himna "Bože, čuvaj kraljicu" pred početak meča kvalifikacija za Evropsko prvrenstvo 2020. Bio je tu i transparent "Dobrodošli i poštovanje", koje su lokalni fudbalski čelnici okačili na stadionu "Fadilj Vokri", a i cvetovi maka su bili prikazivani, u znak solidarnosti sa Engleskom, malo manje od nedelju dana od Dana sećanja. U gradu je bio i veliki poster Rahima Sterlinga, na kome je bilo ispisano "Dobro nam došao, brate", nakon što je u Bugarskoj doživeo uvrede na rasnoj osnovi.

Dva snimka koja su počela da kruže internetom svedoče da su obe grupe navijača pevale bolesne pesme protiv Srba. U jednom od njih, navijači u pabu pevaju "Je** Srbiju".

FUCK #SERBIA #Kosovo 💙💛❤️#England #KosEng pic.twitter.com/KVH2xGrwGB

— Arnolld Korenica (@ArnolldKorenica) November 17, 2019

A u drugom, jedan čovek po svoj prilici nacistički salutira, dok svi pevaju: "Srbi su kopilad, gde god da su".

Priloženi snimci mogu da optuže engleske navijače za licemerje, obzirom su osuđivali nedavne sramne scene u Bugarskoj, gde su takođe viđeni nacistički pozdravi i gde su se čula oponašanja majmunskih krika, upućenih engleskim reprezentativcima.

FSS je kažnjen sa 65.000 funti u decembru pre sedam godina, kada su mladi reprezentativci Engleske bili suočeni sa vređanjem na rasnoj osnovi.

- Kosovski navijači su se Englezima na stadionu zahvaljivali zbog pomoći Velike Britanije u ratu koji je izbio 1998. godine, a Britanija je učestvovala i u bombardovanju Jugoslavije pre nego što je "rat završen oslobađanjem Kosova u junu 1999. - prenosi "San", a posle ove rečenice sa čijim se krajem baš i ne slaže ovdašnja javnost, odmah dodaje i sledeće:

- Gde su sada optužbe za rasizam i fašizam od strane naših čelnika... FSS ovo mora da prosledi na adrese FIFA i UEFA - stoji u jednom od mnogih komentara.

- Hteo bih da prijavim rasističko skandiranje na Kosovu protiv Srba, i to od strane engleskih i kosovskih takozvanih navijača - nadovezao se drugi komentar.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda italijanska košarkašica Valentina Vinjali.

🎀🖤 @annsummers

Објава коју дели Valentina Vignali (@valentinavignali) дана 6. Феб 2019. у 11:33 PST

These hoes be mad at me

Објава коју дели Valentina Vignali (@valentinavignali) дана 6. Феб 2019. у 4:38 PST

Објава коју дели Valentina Vignali (@valentinavignali) дана 27. Јан 2019. у 11:41 PST

How she sees me @giadarissotto 🌺

Објава коју дели Valentina Vignali (@valentinavignali) дана 21. Јан 2019. у 12:12 PST

📸

Објава коју дели Valentina Vignali (@valentinavignali) дана 13. Јан 2019. у 4:39 PST

Spero. Penso. Sento.

Објава коју дели Valentina Vignali (@valentinavignali) дана 6. Јан 2019. у 11:46 PST

So, you coming with me or what?

Објава коју дели Valentina Vignali (@valentinavignali) дана 5. Јан 2019. у 11:19 PST

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.